Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava vrea să preia de la Romsilva 161,24 de hectare de pădure catalogate ca păduri parc, a anunţat primarul Ion Lungu. Este vorba de 55,5 hectare din zona Cetate-Brădet şi 105,74 de hectare în zona Zamca. Lungu a declarat că în prezent specialişti de la Primărie şi Direcţia Silvică lucrează la documentaţiile necesare urmând ca după finalizarea acestora să iniţieze un proiect de hotărâre de consiliu local prin care să solicite transferul pădurilor de la Romsilva la municipalitate. Acest proiect va sta la baza unei iniţiative legislative în Parlamentul României care va consfinţi transferul.

„Am avut discuţii la Prefectură pe această temă cu reprezentanţii Direcţiei Silivice şi ITRSV la care au participat domnul preşedinte Gheorghe Flutur şi reprezentanţii societăţii civile care au depus liste de semnături pentru transferul parcului Şipote la Primăria Suceava. În urma discuţiilor am convenit că Primăria trebuie să dea HCL pentru preluarea pădurilor. Am văzut iniţiative în spaţiul public dar care nu au nici o şansă de izbândă atâta timp cât Primăria nu dă HCL prin care solicită transferul pădurilor. Ca atare, în urma discuţiilor cu factorii decizionali am convenit să transferăm 55,5 hectare de pădure din zona Cetate-Brădet. 28 de hectare sunt în imediata apropiere a Cetăţii iar restul sunt pe teritoriul administrativ al municipiului Suceava pentru că o parte din parcul Şipote este pe teritoriul comunei Ipoteşti. De asemenea am mai discutat să transferăm 105,74 de hectare pe Zamca, păduricea Zamca cum este cunoscută. În total 161,24 hectare de pădure”, a declarat Lungu.

Ion Lungu a declarat că va înmâna hotărârea de consiliu local parlamentarilor PNL pentru a promova legea privind transferul celor 161,24 de hectare de pădure de la Romsilva la Primărie dar a făcut apel şi la ceilalţi parlamentari să susţină iniţiativa legislativă. Primarul a mai spus că transferul pădurilor către municipalitate va rezolva şi problema avizării Planului de Urbanism General de către cei de la Mediu întrucât suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor va ajunge la 36 de metri pătraţi cerinţa legală fiind de minim 26 de metri pătraţi.

Primăria Suceava vrea să preia de la Romsilva 161,24 de hectare de păduri parc, 7.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava