Concert pascal
MOPAN Suceava

Absolvenţii claselor a VIII-a au aflat, marţi, notele pe care le-au obţinut la Evaluarea Naţională, după contestaţii. În judeţul Suceava, numărul elevilor cu media 10 a crescut de la 25 la 29.
Potrivit purtătorului de cuvînt al IŞJ Suceava, Mariana Drumea, la limba română: notele iniţiale au fost modificate în urma reevaluării lucrărilor în cazul a 40% dintre candidaţii care au depus contestaţie. La 36% dintre aceştia nota iniţială a fost modificată prin creştere, iar pentru 4% dintre contestatari, nota iniţială a fost scăzută.
La matematică: 18% dintre notele contestate au fost modificate, 15% prin creştere şi 3% prin scădere.

Statistica finală este următoarea: număr de medii între 1-4,99: 1407, număr de medii între 5-10: 5619.
Numărul medii de 10 a ajuns de la 25 la 29.
Procentul mediilor peste 5 după contestaţii: 79,97.
Aproape 700 de contestaţii au fost înregistrate în judeţul Suceava după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, din care majoritatea – 455 – au fost la Limba română. Centrul de contestaţii a fost organizat la Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava.
Urmează admiterea la liceu. La fel ca anul trecut, admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%). Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4-8 iulie.
Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal. Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava