Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava pregătește două parteneriate unul cu Asociația „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” în vederea cofinanțării proiectului „Alături de cei nevoiași și suferinzi” prin care se oferă servicii sociale de îngrijiri la domiciliu pentru persoanele vârstnice și altul cu Asociația Centrul Diecezan Caritas Iasi pentru cofinanțarea Centrului de îngrijire la domiciliu punct
de lucru Suceava. Parteneriatele prevăd acordarea de îngrijiri la domiciliu pentru un număr de 40 de bătrâni care nu au familie și nu se pot întreține singuri, care nu au venituri sau au venituri foarte mici. Prin semnarea acestui contract, municipiul Suceava se obligă să susțină financiar plata a 50% din costul lunar de întreținere pentru un număr maxim de 40 persoane vârstnice aflate
în dificultate.

Costul total al serviciilor sociale furnizate de Asociația „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” Suceava prin Serviciul social de îngrijiri la domiciliu pentru persoanele vârstnice intitulat ”Alături de cei nevoiași și suferinzi” este de 104.000 lei. Costul /an/beneficiar, de intreținere pentru fiecare beneficiar asistat este de 15.600 lei, din care 50% reprezintă contribuția din partea  autoritătii contractante. Contribuția municipiului Suceava din bugetui local al anului 2021 nu trebuie sa depășească suma de 6.500 lei/lună pentru un număr de 20 persoane vârstnice asistate.

Valoarea maximă a contractului este de 52.000 lei, până la data de 31.12.2021.Costul total al serviciilor sociale fumizate de Asociația Centrul Diecezan Caritas Iasi-Serviciul social de ingrijiri la domiciliu pentru persoanele varstnice, este de 80.136 lei. Contributia municipiului Suceava din bugetui local al anului 2021 este de maxim 9.000 lei/luna pentru un numar de 20 persoane  vârstnice asistate (450 lei luna/ beneficiar), valoarea totală a contractului fiind de maxim 72000 lei, pînă la data de 31.12.2021.

”Prin cererile transmise consiliului local ,de cofinanțare a acestor servicii sociale, realizăm la nivelul municipiului un proiect necesar care nu a mai fost derulat până acum. Activitătile din cadrul proiectelor vor sensibiliza comunitatea locală, astfel încât implicarea acestora în viața socială a vârstnicilor să fie tot mai intensă.De asemenea proiectele sunt relevante prin faptul că își propun să reducă fenomenul de marginalizare pe toate palierele sale,find și cea mai susținută alternativă a instituționalizării acestor persoane. Ne propunem să obținem o creștere a toleranței față de acest grup vulnerabil și impulsionarea societății civile. De asemenea precizăm că la nivelul municipiului Suceava se impune necesitatea stringentă a unui serviciu specializat de consiliere psihologică și a unui serviciu medical de îngrijire la domiciliu, întrucât atât starea de sănătate cât și veniturile insuficiente sau inexistente ale vârstnicilor, fac imposibilă realizarea pe forțe proprii a acestor lucruri”, spune raportul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava. Contractele pentru acordarea de servicii sociale pentru anul 2021 vor fi aprobate în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava