Concert pascal
MOPAN Suceava

Programele de conversie profesională organizate la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) se adresează atât cadrelor didactice încadrate în sistemul de învățământ preuniversitar, precum și absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă care doresc să se specializeze într-un alt domeniu decât cel pentru care posedă diplomă de licență. Odată încheiate cursurile unui program de conversie profesională, profesorii/absolvenţii vor putea să predea și disciplina pentru care au obținut diplomă după absolvirea programului de conversie. Propriu-zis, profesorii/absolvenţii pot obține o a doua diplomă de licență după patru semestre.

Pentru anul universitar 2015-2016, specializările pentru care Facultățile organizează concurs de admitere sunt Tehnologia informației și comunicării (60 de locuri), la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor; Educație tehnologică (30 de locuri), la Facultatea de Inginerie Mecanică; Istorie (30 de locuri), la Facultatea de Istorie și Geografie; Limba și literatura Română, Limba și Literatura Franceză, Limba și Literatura Engleză, Limba și Literatura Germană, Limba și Literatura Spaniolă, Limba și Literatura Italiană, Limba și Literatura Ucraineană (câte 30 de locuri pentru fiecare specializare), la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, și Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (80 de locuri), la Facultatea de Științe ale Educației.

După absolvirea acestor specializări, gradele didactice obținute de profesorii deja încadraţi în sistem pentru prima specializare sunt valabile și pentru specializarea nou obținută, iar noua diplomă obținută conferă aceleași drepturi ca specializarea anterioară.

Programele sunt la învăţământ cu frecvență, vor funcționa doar în regim cu taxă, iar, la final, cadrele didactice vor trebuie să susțină un examen de absolvire. La sfârşitul studiilor de conversie profesională, absolvenţii vor putea preda în şcoli şi licee noua disciplină studiată.

Detalii suplimentare pot fi obținute la secretariatele facultăților organizatoare și pe paginaadmitere.usv.ro

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava