Concert pascal
MOPAN Suceava

Aproximativ 50 de studenți de la Facultatea de Științe ale Educației din Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava s-au implicat, până acum, alături de profesori, în activități de voluntariat în beneficiul refugiaților din Ucraina. Ei au fost prezenți în principal la hotelul <Mandachi> și au lucrat exclusiv cu copiii. Într-o emisiune la Radio Top, conferențiarul universitar doctor Doina Schipor, de la Facultatea de Științe ale Educației, a declarat că dintre studenții voluntari doar patru au comunicat cu copiii: două studente din Ucraina și de alte două venite din Republica Moldova printr-un proiect Erasmus și vorbitoare de limba rusă.

Însă, profesoara a afirmat: „Limba nu a reprezentat un impediment. Fiind vorba despre copii care au fost invitați să participe la activități care au implicat joc terapeutic, desen, exprimare corporală, limba a devenit un aspect secundar. Mai importante au fost schimburile de informații, de emoții. S-a lucrat la alt nivel. Au fost activități care și-au propus ca obiectiv să extragă puțin copilul din acel cerc vicios al emoțiilor negative în care a intrat, stresul care vine o dată cu această experiență a războiului, a plecării de acasă, a ruperii de o parte din familie, de prieteni, de spațiile care te securizează. La hotelul <Mandachi> este o organizare foarte eficientă, e ca un mic orășel acolo și există și un spațiu unde copiii pot să se destindă, să se joace”.

Universitara suceveană a explicat și de ce au fost aleși pentru activități doar copiii: „Copiii din Ucraina sunt un segment sensibil și extrem de vulnerabil în această perioadă. Copiii sînt pentru părinții lor un obiectiv. Părinții de-aia au plecat din țară, ca să-și protejeze copiii. Cu toate astea, părinții încărcați și tensionați de situația prin care trec, de multe ori sunt mai puțin dispuși să rămână în conexiune cu copilul”. Doina Schipor a adăugat: „Copilul primește de multe ori mai puțin în aceste perioade în care părintele este extrem de încărcat și de ocupat cu gândurile legate de ceea ce se întâmplă acasă și de ce se va întâmpla în viitor”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava