Concert pascal
MOPAN Suceava

Probele scrise ale Simulării Examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 5 februarie 2024, la Limba și literatura română și 6 februarie 2024, la Matematică.  În județul Suceava sunt înscriși pentru a susține aceste probe 7022 elevi. Examenul va fi organizat în 160 centre de examen. În anul şcolar 2023-2024 simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a va fi digitalizată. După predarea lucrărilor de către elevi, în prezența acestora, profesorii asistenţi vor scana lucrările și le vor încărca în platforma destinată evaluării digitalizate a evaluării naţionale.

Pentru evaluarea lucrărilor a fost constituit un Centru zonal de evaluare la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava, care va gestiona procesului de evaluare digitalizată a lucrărilor scrise.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 33 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, după cum urmează:

–        prelungirea timpului de lucru cu maxim 2 ore pentru 29 elevi, dintre care 9 susțin probele cu interpret mimico-gestual, 9  susțin probele într-o sală separată, 4 sunt monitorizați cu dispozitiv de monitorizare a glicemiei, pompă de insulină,  glucometru și telefon mobil, 3 redactează lucrarea scrisă prin utilizarea materialelor și instrumentelor compensatorii, iar 2 beneficiază de prezența unui însoțitor în sala de examen

–        transmiterea subiectelor prin dictare de către unul din profesorii asistenți în sală separată pentru 2 elevi

–        susținerea probelor de examen în prezența unui însoțitor, fără timp de lucru suplimentar  pentru 1 elev

–        utilizarea materialelor și instrumentelor compensatorii, fără timp de lucru suplimentar pentru 1 elev.

Accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen. Nu sunt acceptați în examen candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop.

Rezultatele obținute de elevi la simularea națională sunt comunicate acestora (23.02.2024) și analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava