Concert pascal
MOPAN Suceava

SN Aeroportul Internațional Traian Vuia S.A din Timișoara se alătură campaniei de prevenire a oricăror acțiuni care ar putea conduce la traficul de persoane, proiect inițiat în decembrie 2023 de Asociația WorldTeach România, prin intermediul Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor Traficului de Persoane (CAPVTP). În acest scop, părțile au încheiat un acord de parteneriat pentru promovarea unei conduite corecte și a prevenirii abuzurilor în incintele sălilor de așteptare din Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia S.A.

Obiectivele și etapele parteneriatului au fost prezentate în cadrul evenimentului de lansare ce a avut loc vineri, 9 februarie 2024, de la ora 17.00, la Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”, în prezența partenerilor, oficialităților și a reprezentanților comunității locale. La eveniment au participat: Kim Westfall fondatoare Uncaged, Daniel Stamatovici, Director Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”, Beniamin Lup, Director European Uncaged, Alexandra Molodoi, Președinte WorldTeach.

Pe durata celor 12 luni ale parteneriatului, Asociația WorldTeach va derula acțiuni de informare și instruire a publicului larg în vederea prevenirii traficului de persoane și a creșterii gradului de conștientizare a acestui fenomen în rândul cetățenilor. Totodată, va fi desfășurat un proiect pilot de instalare a unui număr de 9 monitoare video în sălile de așteptare din Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia S.A. pe care vor fi difuzate către publicul larg mesaje audio scurte, de informare privind prevenția și protecția împotriva abuzurilor și a traficului de persoane, precum și de promovare a unei bune conduite și a siguranței pasagerilor.

În 2024, Asociația WorldTeach și partenerii săi vor susține financiar derularea unui program național constând în instalarea de monitoare video în locuri publice aglomerate, monitoare pe care vor fi prezentate materiale informative și educaționale legate de prevenirea traficului de persoane și abuzului, precum și oferte sociale și educaționale pentru persoanele interesate.

”Am demarat acest proiect național în luna decembrie 2023 și ne bucurăm să putem lansa această nouă etapă în Timișoara. Suntem mereu preocupați de siguranța copiilor noștri, a femeilor din România și din întreaga lume, precum și a tuturor persoanelor vulnerabile care nu au șansa de a se feri de capcanele tot mai numeroase întinse de oameni fără scrupule, în stare să vândă ființele umane ca pe o marfă.

Autoritățile din România fac progrese semnificative în lupta împotriva traficului de persoane și îmi permit să menționez aici, cu recunoștință, pentru implicarea lor: Ministerul de Interne, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, precum și multe alte organe abilitate.

Colaborăm cu organizații nonguvernamentale din întreaga țară și din Europa pentru reducerea numărului de victime, dar și pentru identificarea și reabilitarea emoțională și socială a supraviețuitorilor. Avem alături instituții de învățământ cu tradiție precum Universitatea Tibiscus, Universitatea de Vest, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”, Inspectorate Școlare, Direcțiile Generale pentru Protecția Copilului și Instituții de Asistență Socială, toate unite în același efort de a proteja cetățenii.

Doar împreună putem reuși! Pentru că numai împreună suntem o forță!” a declarat Beniamin Lup, fondator și Director European al Asociației WorldTeach.

”Uncaged există pentru a construi un nou viitor supraviețuitorilor traficului uman. Vrem să-i vedem vindecați și restaurați. În același timp, pe lângă vindecarea și refacerea cursului vieții fiecărui supraviețuitor al traficului de persoane, ne străduim mereu să ne asigurăm că nimeni nu va mai trece prin aceste orori vreodată.

Campania de prevenire a traficului de persoane, prin amplasarea monitoarelor în spații publice cât mai aglomerate, va salva viețile a mii de femei și fete. Am primit deja numeroase apeluri pe numărul nostru scurt care ne-au permis să redirecționăm potențialele victime. Dacă ar fi căzut în capcana traficului, speranța lor de viață ar fi fost de doar șapte ani! Putem spune, deci, că nu doar protejăm, salvăm literalmente vieți!

Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a colabora cu Ministerul Transporturilor și Aeroportul din Timișoara în acest proiect important. Acesta este doar începutul! Intenționăm să acoperim toate nodurile importante de transport aerian și terestru, precum și alte locații strategice. În prezent, am demarat încheierea de parteneriate cu mai multe ministere și instituții guvernamentale pentru a extinde strategiile anti trafic la nivelul întregii țări. Astfel, împreună ajutăm supraviețuitoarele din România să se elibereze de traumele trecutului!”, a declarat  Kim Westfall fondatoare Uncaged.

”Solidaritatea și entuziasmul manifestate de oficialitățile române în sprijinirea eforturilor Uncaged de a ajuta victimele traficului să fie văzute și auzite, precum și de a le oferi o cale spre reușită și vindecare, au fost peste așteptări. Astfel, cursul vieții celor mai vulnerabile fiice ale României se poate schimba. Există speranță!” a declarat Jessica Martin.

Despre WorldTeach România

Asociația WorldTeach a luat ființă în 2003 ca răspuns la probleme specifice cu care se confruntă România și multe țări din Europa, derulând diferite proiecte prin care sunt ajutate anual, peste 45.000 de persoane, fie că este vorba despre femei, bătrâni, copii sau studenți, adulți cu o situație materială precară, precum și multe alte categorii de persoane defavorizate, din domenii diverse: educațional, umanitar, social, juridic, financiar și ocupațional.

Asociația WorldTeach adresează invitația tuturor instituțiilor interesate, precum și altor parteneri din domeniul educațional, social, cultural și din mediul de afaceri, de a se alătura eforturilor noastre pentru coagularea unor rețele puternice de luptă împotriva traficului de persoane și abuzului de orice fel. Organizația dispune de personal calificat, de resurse de un nivel calitativ excelent și de experiența necesară pentru a pregăti personalul interesat să identifice, să prevină situațiile de risc și să îndrume persoanele vulnerabile înspre un mediu sigur.

WorldTeach România și Uncaged, în parteneriat cu instituțiile abilitate ale statului roman, și-au propus să deruleze campanii de informare și prevenție a traficului de persoane în toate spațiile publice importante: școli, spitale, porturi și aeroporturi, stații de cale ferată, biserici, precum și pe platformele de social media.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava