MOPAN Suceava

Recent a văzut lumina tiparului catalogul expoziţiei De la natură la cultură: arta prelucrării osului şi cornului, editat de Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi.

În perioada 23-28 mai 2016 a avut loc la Iaşi, a 11-a întâlnire a Consiliului Internaţional de Arheozoologie, prilej cu care a fost organizată şi expoziţia From Nature to Culture: the Art of processing Bon and Antler / De la natură la cultură: arta prelucrării osului şi cornului, organizată de muzeul ieşean.

Muzeul Bucovinei a participat cu piese deosebit de interesante, cele 19 fişe de catalog fiind redactate de arheolog expert dr. Bogdan Petru Niculică, muzeul sucevean fiind astfel una dintre cele 11 instituţii din ţară, care au contribuit cu piese de patrimoniu la organizarea expoziţiei.

Catalogul expoziţiei, care cuprinde peste 300 de piese, de la paleolitic la evul mediu timpuriu (sec. V-XII) a fost finanţat de Ministerul Culturii, fiind coordonat de o echipă de specialişti ai Complexului Muzeal Naţional „Moldova” şi ai Universităţii „Al. I. Cuza” – Facultatea de Biologie din Iaşi: Ioan Iaţcu, Senica Ţurcanu, Loredana Solcan şi Luminiţa Bejenaru.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava