MOPAN Suceava

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, astăzi, lista ţărilor din care cetăţenii care sosesc în România nu vor fi obligaţi să intre în izolare. În hotărâre se arată că în baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, începând cu data de 15 iunie 2020, de la ora 00:00 se elimină măsurile de carantină sau izolare la locuință sau locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Lista cu țările care fac obiectul acestor prevederi se publică de Institutul Național de Sănătate Publică pe site-ul www.insp.gov.ro .

De asemenea, zborurile către și dinspre țările prezentate anterior se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

(2) Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

În hotărâre se mai arată că situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată, se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținută pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din lista prezentată anterior

A fost aprobată lista cu ţările din care cetăţenii care sosesc în România nu vor fi obligaţi să intre în izolare, 8.9 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.9/10 (7 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava