MOPAN Suceava

Cei 200 de tineri participanţi la cea de-a patra ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României au absolvit stagiul vineri, 23 septembrie 2016, în cadrul unei ceremonii la care vor participa viceprim-ministrul Costin Borc, miniştri şi secretari de stat din Guvernul României, precum şi preşedinţi şi directori generali ai instituţiilor-gazdă din acest an.
Programul de Internship a debutat în anul 2013, prima promoție fiind alcătuită din 25 de tineri, care au parcurs acest program la Palatul Victoria. În 2014, în cadrul Programului de Internship, peste 150 de tineri au făcut stagii de pregătire și în ministerele și departamentele conduse de miniștri și miniștri-delegați. În 2015, programul avea să fie extins și la nivelul instituțiilor publice aflate în subordinea ministerelor, cu participarea a 300 de tineri.
Pe parcursul celor două luni ale Programului de Internship, tinerii au fost implicaţi atât în activități la nivelul instituției-gazdă, cât şi în evenimente comune organizate de echipa din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. În fiecare săptămână, internii au avut întrevederi cu demnitari români şi diplomaţi acreditaţi la Bucureşti, au vizitat instituții-emblemă, precum Curtea Constituțională a României, Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, Banca Naţională a României sau Curtea de Conturi a României. De asemenea, stagiarii au participat la traininguri, competiţii, consultări, simulări ale proceselor administrative şi întâlniri administrative.
Scopul programului a fost de a familiariza tinerii cu administrația publică din România şi de a dobândi cât mai multe competențe şi abilități specifice, prin implicarea în procesele de îmbunătățire a actului normativ, dar şi prin intermediul întâlnirilor organizate, unde au avut oportunitatea de a adresa întrebări demnitarilor şi diplomaților.
Cei 200 de absolvenți ai ediției din acest an provin din 20 de universități românești şi din alte 32 de universități din Europa, Asia şi America de Nord. Tinerii se alătură reţelei de Alumni formate din absolvenţii celor trei promoţii anterioare ale Programului Oficial de Internship, organizat de Guvernul României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava