Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Ce au în comun defilările de modă cu noua colecție de vară și o zi la plajă? În ambele cazuri o să vezi absolut peste tot ochelari de soare. Totuși, deși sunt foarte populari vara, ochelarii de soare damă merg foarte bine inclusiv iarna. Ba chiar sunt recomandați, mai ales când afară este zăpadă. Cumva, de-a lungul istoriei lor scurte, ochelarii de soare damă au ajuns un etalon al rafinamentului, dar și al stilului urban. De exemplu, poți purta o pereche de ochelari de soare fini și să îi integrezi într-o ținută elegantă. Sau poți să iei o pereche de ochelari de soare damă mai mari și să îi sortezi cu o geacă din denim sau o rochie.

Unele perechi de ochelari de soare au ajuns foarte populare. Atât de populare încât dacă cineva îi poartă, poți spune cu certitudine ce model este. De obicei, îți dai seama că ai o pereche de ochelari de soare foarte mișto, atunci când și cei care nu le au cu moda și trendurile, îți recunosc ochelarii de soare. Un astfel de exemplu sunt majoritatea perechilor de ochelari de soare RayBan. Modelele de ochelari de soare de la RayBan sunt consacrate.

Nu te mai fierbem, așa că, dacă e vară și ești în căutarea unor ochelari de soare de damă și nu prea te pricepi, iată câteva informații care să te ajute.

Analizează-ți forma feței

Înainte de a da scroll down kilometri întregi și de a da iama în magazinele de specialitate, ar trebui mai întâi să îți analizezi fața, mai exact forma ei. Abia după ce îți analizezi forma feței, poți trece la căutatul ochelarilor de soare.

Dacă ai fața ovală, felicitări, ești norocoasă. De ce? Pentru că o să ți se potrivească aproape orice tip de model de ochelari de soare. Rotunzi, mari sau mici, nu contează. Poți să te uiți liniștită după ce fel de ramă îți face cu ochiul și să o încerci.

Dacă ai fața pătrată, o pereche de ochelari rotunzi sau ovali o să te avantajeze. În schimb, dacă ai fața așa, de evitat ar fi ochelarii pătrați sau dreptunghiulari. Aceștia doar o să scoată și mai mult în evidență forma feței.

Dacă ai fața rotundă o să ți se potrivească foarte bine o pereche de ochelari de soare cu lentile rotunde și mari. Așa o să ți se pună fața în valoare.

Și pentru cei cu fața ascuțită sau puțin mai alungită se potrivesc ochelarii cu rame subțiri, lentile rotunde de o mărime normală și nu foarte mari.

Ce să faci dacă porți și ochelari de vedere?

Ei bine, dacă deja ai probleme cu ochii și ai o pereche de ochelari de vedere, ochelarii de soare te pot ajuta foarte mult, asta dacă îi vei purta cu măsură. Ce se poate întâmpla dacă porți ochelarii de soare prea mult? Ei bine, poți dezvolta o sensibilitate la lumină. Și această sensibilitate, în combinație cu problemele deja existente, nu îți fac deloc bine.

Dacă porți ochelari de vedere și vrei și tu o pereche de ochelari de soare, ai avea la dispoziție trei variante principale la care poți să apelezi.

Prima dintre variante, dar și cea mai scumpă este de a-ți face o pereche de ochelari de soare cu dioptrii. Însă, această variantă este și scumpă, dar și mai incomodă. Va trebui mereu să ai o pereche de ochelari după tine.

A doua variantă, care este ceva mai ieftină sunt lentilele heliomate. Ele funcționează foarte simplu, sunt lentile normale, dar care la contact cu razele soarelui se închid la culoare.

A treia și poate cea mai ieftină variantă sunt ochelarii cu ramă de tip clip on. Care este mecanismul din spate? Unul deloc complicat. Sunt niște ochelari normali de vedere, doar că peste lentile, poți pune o nouă față a ochelarilor, una doar cu lentile de soare.

A venit vara, acoperă-mi ochii cu ceva, cu ochelari de soare și nu cu altceva. Cum să îți alegi ochelarii de soare?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava