Concert pascal
MOPAN Suceava

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, prevenirea violenţei, au fost teme “traduse” în limbaj mimico gestual de către poliţiştii suceveni.

Prevenirea criminalităţii reprezintă una dintre direcţiile principale de acţiune ale politiei sucevene. Aceasta activitate poate avea un rezultat optim doar prin efortul conjugat al instituţiilor / autorităţilor cu atribuţii in domeniu, dar şi prin atragerea societăţii civile in activităţi de natură preventivă.

Având in vedere faptul ca fenomenul infracţional îmbracă forme din ce in ce mai diversificate, atenţia poliţiştilor se îndreaptă, cu predilecţie, către consolidarea relaţiei cu comunitatea, interacţiunea constanta cu aceasta, in vederea informării permanente asupra dinamicii fenomenului infracţional, a cauzelor si factorilor favorizanţi, dar mai ales asupra masurilor de prevenire pe care cetăţenii trebuie sa le adopte in vederea evitării victimizării.

Luând in considerare faptul ca persoanele cu deficiente de auz pot reprezenta, din anumite puncte de vedere, o categorie vulnerabila , in vederea creşterii gradului de informare a acestora cu privire la masurile de prevenire pe care este recomandat sa le adopte pentru protecţia personala, politia suceveana, prin structura de prevenire a criminalităţii, a desfăşurat o serie de activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, prevenire a violenţei, “traduse ” în limbaj mimico gestual de către specialiştii interpreţi in limbaj mimico gestual din cadrul structurii.

În perioada 09 – 11.12.2015, activităţile s-au desfăşurat în cadrul Liceului Tehnologic special Bivolărie, Vicovu de Sus si au debutat cu o activitate de informare a copiilor de grădiniţă sub egida „De mici să preţuim siguranţa şi sănătatea” , la care au participat 20 de copiii cu deficienţe de auz din cadrul grădiniţei,  care au primit materiale informative, cărţi şi kit-uri de învăţare.

Maratonul prevenirii a continuat cu activităţi de informare la clasele a XII-a, unde s-au purtat discuţii, în limbaj mimico gestual despre răspunderea penală a minorilor, despre măsuri de siguranţă ce trebuie adoptate pentru prevenirea victimizării minorilor, sub coordonarea doamnei profesor Viorica Georgescu.

Peste 50 de copii şi tineri cu deficienţe de auz au beneficiat de activităţile desfăşurate de poliţişti, adaptarea instrumentelor şi tehnicilor de comunicare pentru acest grup ţintă fiind o premieră realizată de poliţiştii suceveni. Tinerii au putut relaţiona prin limbajul mimico-gestual cu poliţiştii specializaţi în utilizarea acestei tehnici de comunicare.

Este de datoria noastră, a tuturor, să încercăm să îmbunătăţim mijloacele de intervenţie preventivă şi să le adaptăm celor cărora ne adresăm pentru a reuşi împreună să asigurăm siguranţa acestor copii şi să le redăm şi stimulăm încrederea de sine.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava