Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Actorul Gheorghe Visu se întâlnește cu sucevenii duminică, 20 noiembrie, de la ora 20.30, la Cinema Modern, la proiecția specială a filmului Câini, în regia lui Bogdan Mirică. Proiecția are loc în cadrul evenimentului Les Films de Cannes à Suceava, o ediție locală a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, inițiat de regizorul Cristian Mungiu. Gheorghe Visu va introduce proiecția și va răspunde la final întrebărilor spectatorilor, într-o discuție moderată de criticul Irina Margareta Nistor.

Trailerul filmului Câini: http://bit.ly/2blVyZS

Programul evenimentului: http://filmedefestival.ro/2016/program/suceava/

Rolul pentru care a slăbit 27 de kilograme marchează revenirea pe marele ecran a lui Gheorghe Visu – cunoscut publicului larg pentru rolul lui State de România. Performanța i-a fost răsplătită cu Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Sarajevo, Visu fiind comparat cu starurile western-ului american de altădată. Actorul a jucat în peste 40 de roluri în filme și seriale, printre care Toate pânzele sus (r. Mircea Mureșan, 1977), Faleze de nisip (r. Dan Pița, 1983), Să mori rănit din dragoste de viață (r. Mircea Veroiu, 1983), Inimă de țigan (2007-2008). De peste 20 de ani, actorul poate fi văzut și pe scena Teatrului Mic din București.

Alături de Gheorghe Visu, în film joacă câțiva dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov, Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

„Noua senzație a cinema-ului din Estul Europei se numește Bogdan Mirică”, apreciază Time Out Paris. „O Europă nebună clocotește în acest debut foarte promițător”, scrie și Le Figaro.

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Câini a fost selecționat în zeci de festivaluri și a fost nominalizat la European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film, trofeu acordat în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forță. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obținut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câștigat Trofeul Transilvania, și la Sarajevo, unde Câini a obținut două distincții importante. Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică.

Bogdan Mirică este scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre (2014) și a obținut numeroase premii pentru scurtmetrajul Bora Bora (2011).

Câini este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) și EZ Films (Elie Meirovitz), și co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producția Franța-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franța, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages și Fundația GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava