Comenzi MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că actualii guvernanți dau dovadă de un festivism ieftin atunci când se laudă cu creșteri economice record, însă nu găsesc bani pentru alocațiile copiilor. Mirela Adomnicăi a amintit că deputații din Comisia de Muncă ai coaliției PNL-USRPLUS-UDMR au eliminat majorarea în etape a alocațiilor copiilor, așa cum prevedea OUG 123/2020. „Așadar, guvernanții și parlamentarii aflați la putere nu mai respectă absolut nimic din ceea ce au promis românilor”, a precizat Adomnicăi. Ea a precizat că alocațiile copiilor nu vor mai crește cu 20% de la 1 Iulie 2021, nici cu încă 20% de la 1 Ianuarie 2022, ci vor fi doar ajustate cu rata inflației, asta însemnând practic doar vreo 10 lei în plus.

„În tot acest timp premierul Cîțu se laudă cu creșteri economice record, dar nu știu cum se face că pentru alocații nu se găsesc niciodată bani, asta în timp ce tot aflăm că se risipesc o mulțime de fonduri pe diverse alte lucruri. Oare guvernanții noștri cunosc realitatea tristă din țara noastră, că unul din trei copii din România se găsește în risc de sărăcie sau de excluziune socială, ceea ce ne face ”campioni” în întreaga Uniune Europeană la acest aspect? O fi spectaculoasă creșterea noastră economică, dar oare e normal să fie obținută cu prețul sărăciei unuia din trei copii români? Asigurarea unor condiții decente de trai, de educație pentru copii noștri, inclusiv prin acordarea unor alocații mărite ar trebui să fie una dintre principalele priorități, pentru că investind în copii, investim în viitorul acestei țări până la urmă!”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a mai adăugat că în loc să găsească soluții la problemele țării, actuala guvernare mai degrabă le acutizează. „Ne convingem de acest lucru în fiecare zi. Suntem anunțați cu nonșalanță că pentru alocații nu sunt bani, pentru creșterea salariului minim nu sunt bani, pentru pensii mărite conform legii iarăși nu sunt bani și atunci ne întrebăm la ce folosește acest festivism ieftin legat de creșteri economice record, de așa-zisa creștere a puterii de cumpărare, dacă majoritatea categoriilor sociale ale populației nu simt absolut deloc aceste creșteri”, a mai spus deputatul social democrat sucevean.

Adomnicăi a criticat „festivismul ieftin” al guvernanților legat de creșteri economice record, când aceștia nu găsesc bani pentru alocații, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava