Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputata PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că PSD speră că prim-ministrul Nicolae Ciucă şi ministrul fondurilor europene Marcel Boloş care recent au efectuat o vizită la Bruxelles pentru a renegocia anumite dispoziţii din Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare au reuşit să fie convingători în discuțiile de la Comisia Europeană și să obțină modificarea PNRR-ului. Adomnicăi a subliniat că sunt cel puțin 3 mize majore, pentru care PSD a militat și a făcut tot ce se putea face, intern și european: eliminarea restricției/pragului de 9,4%, pondere cheltuieli pensii în PIB și reforma pensiilor; introducerea irigațiilor în finanțarea PNRR; prelungirea funcționării termocentralelor pe cărbune și a extracției de cărbune pentru producția națională de energie.

”Ministerele PSD și-au făcut datoria. Proiectele necesare sunt gata, premierul a plecat blindat cu argumente și documente. Ministerul Muncii a lucrat cu Banca Mondială și preia recomandările specialiștilor acesteia pentru reformarea sistemului de pensii, astfel încât să fie eliminate pensiile speciale, fără a fi însă afectate drepturile militarilor.Nicio altă țară din Uniunea Europeană nu are condiționată plata pensiilor de un prag în PNRR. Este de neacceptat ca-n următorii 50 de ani România să fie silită să înghețe creșterea pensiilor, din cauza acelui prag de 9,4%!” Deja ponderea cheltuielilor cu pensiile în PIB este de aproximativ 9,3%, în condițiile în care media europeană este consistent mai mare, de aproximativ 13%. De asemenea, Ministerul Agriculturii a finalizat proiectul privind irigațiile ținând cont de exigențele europene în materie, pentru care ar fi nevoie de aproximativ 2 mld din PNRR. Este nu doar în interesul României ci și al Uniunii Europene extinderea sustenabilă a irigațiilor din țara noastră pentru că ar asigura randament mai mare dar și o certitudine a culturilor care, fără îndoială, ar contribui la creșterea securității alimentare europene. PSD, prin parlamentarii săi, a inițiat și susține ajustări ale Legii Decarbonării, astfel încât să se mențină/să crească producția de energie a țării și implicit să scadă prețul”, a spus parlamentarul social democrat.

Adomnicăi a menționat că PSD îl susține fără nicio rezervă pe premierul Nicolae Ciucă în demersul său de mare interes național și speră că va reuși. ”De altfel PSD a știut întotdeauna să facă distincție și să pună interesul public major mai presus de obiectivele sale politic-partizane, după cum a demonstrat cu prisosință prin intrarea la guvernare. Rezolvarea celor trei obiective va ajuta la creșterea pensiilor şi a nivelului de trai pentru seniorii noştri, la asigurarea independenței alimentare şi la menţinerea unui preţ mai mic pentru producerea energiei electrice, alături de menţinerea locurilor de muncă din sectorul extracţiei de cărbune. PSD va pune întotdeauna pe primul plan interesul naţional şi al cetăţenilor români!”, a încheiat Mirela Adomnicăi.

Adomnicăi: ”Ministerele PSD și-au făcut datoria pentru obținerea modificării PNRR-ului”, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava