Concert pascal
MOPAN Suceava

PSD susține adoptarea salariului minim european de la 1 ianuarie 2023, a anunțat deputatul PSD de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.

”Partidul Social Democrat a rămas consecvent principiilor politice care stau la baza doctrinei sale, respectiv susținerea persoanelor cu venituri mici.

România are unul dintre cele mai mici salarii minime din Uniunea Europeană, iar acest lucru trebuie să se schimbe. PSD trebuie să promoveze măsurile prin care să eliminăm sărăcia prin muncă. Persoanele care muncesc, inclusiv cele care lucrează pe salariul minim, trebuie să aibă un trai decent”, a declarat Adomnicăi.

Aceasta a arătat că începând de luni, Ministerului Muncii, în cadrul Comisiei de Dialog Social, a început o discuție transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European.

”În viziunea PSD, în contextul actual extrem de dificil, acest salariu minim de 3.000 de lei ar trebui generalizat pentru toate sectoarele economice. Acest lucru s-ar realiza prin introducerea, de la 1 ianuarie 2023, a recomandărilor din Directiva Europeană a salariului minim european, respectiv a mecanismului prin care salariul minim brut să reprezinte 50% din salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar duce la o creștere de aproximativ 500 de lei, în jurul valorii de 3.000 de lei, cum propusese PSD încă de la finalul lunii august. Trebuie subliniat că peste 230 000 de angajați din domeniul agriculturii și industriei alimentare au beneficiat de creșteri de salarii ca urmare a stabilirii salariului minim la 3.000 de lei pentru acest sector, iar la aceștia se adaugă angajații din construcții. De asemenea, pentru a nu pune prea multă presiune pe angajatori, o parte din aceste venituri suplimentare au beneficiat de scutiri fiscale. Menționez doar măsurile din Programul Sprijin pentru România adresate în special salariaților cu venituri mici din mediul privat, ce prevedeau o scutire de taxe pentru suma de 200 de lei suplimentată voluntar pentru angajații cu salariul minim. A fost o măsură adresată țintit oamenilor care muncesc dar au venituri mici, ca un sprijin față de creșterea prețurilor la alimente și energie. Aceste politici trebuie continuate prin implementarea, chiar de la 1 ianuarie 2023, a salariului minim european”, a declarat Mirela Elena Adomnicăi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava