Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 22 februarie 2020, la București, a avut loc Adunarea Generală a Societății Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți din România (SMMR). Cu această ocazie, membrii SMMR au avut ocazia să discute despre problemele întâlnite în cadrul programelor de rezidențiat în care sunt înscriși și au dezbătut modificările aduse la nivelul Statutului și Regulamentului societății.

Un alt punct important pe ordinea de zi a fost alegerea unei noi echipe de conducere și a coordonatorilor de departamente. În  urma votului majorității membrilor  prezenți în  cadrul Adunării Generale, echipa SMMR din mandatul 2020-2021 va fi formată din:

Președinte: Dr. Ioan Mirea

Vicepreședinte Relații Externe: Dr. Claudiu Pavel Secretar General: Dr. Alina Tudorache Vicepreședinte Relații Interne: Dr. Marius Chițu Trezorier: Dr. Andrei Voicu

Cenzor: Dr. Andrei Marin

Coordonator Departament Legislativ: Dr. Teodor Cristea Coordonator Departament Social: Dr. Alin Catrina  Coordonator Departament Științific: Dr. Maria Pușcașu Coordonator Departament de Comunicare: Dr. Roxana Crăciun

Noua echipă va avea ca direcție strategică reorganizarea internă a SMMR, conformă cu modificările aduse Statutului și Regulamentului de Ordine Interioară votate de Adunarea Generală și aducerea activităților desfășurate de Asociație la un nivel superior, care să aibă un impact benefic asupra membrilor săi și a tuturor medicilor rezidenți din țară. De asemenea, actualul Consiliu Director își propune consolidarea unei relații cu reprezentanții mass-media de la nivel național, pentru exprimarea și diseminarea pozițiilor publice ale acesteia.

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți din România (SMMR) este o organizație independentă, non-guvernamentală și apolitică, care-și dorește să devină reprezentativă pentru toți cei peste 15.000 de medici rezidenți din România, indiferent de specialitatea acestora și a centrului în care profesează, în relația cu autoritățile statului, a spitalelor în care își desfășoară activitatea și cu alte organizații de profil de la nivel național și internațional. Înființată în 2015, SMMR a apărut ca răspuns la nevoia de afiliere și de reprezentare a medicilor rezidenți, în contextul  numeroaselor  modificări  și  nereguli  apărute  în  cadrul  procesului  de  pregătire  al acestora.

De asemenea, SMMR încurajează medicii rezidenți să raporteze toate neregulile apărute și orice încălcare a drepturilor pe care le întâmpină la locul de muncă sau în relație cu alte autorități ale statului din domeniul medical și le oferă toată susținerea pentru soluționarea cât mai rapidă a problemelor apărute. Ne dorim astfel să evităm momente de criză precum situația ultimului examen de admitere în Rezidențiat, neplata sporurilor aferente anumitor specializări sau a gărzilor efectuate de medicii rezidenți în afara programului normal de lucru.

„Medicii rezidenți din România au fost mereu supuși foarte multor nedreptăți atât din perspectiva instituțiilor statului, cât și la nivel micro-social, în cadrul spitalelor și secțiilor în care au activat. Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți a apărut ca răspuns la toate aceste probleme întâmpinate zilnic de noi, dorind astfel să construim o comunitate puternică, reprezentativă care să vină în sprijinul tuturor medicilor rezidenți. Cunoaștem foarte bine problemele din cadrul ultimei sesiuni a examenului de Rezidențiat, cât și problema gărzilor neplătite, a lipsei de respect din spitale și a condițiilor, de multe ori, nefavorabile pe care medicii rezidenți la întâmpină. Astfel, sperăm ca împreună să devenim o voce și un partener activ de implementare în relație cu factorii decizionali.”  Dr. Ioan Mirea – Președintele SMMR

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava