Concert pascal
MOPAN Suceava

Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea a fost închis începând de astăzi pentru lucrările la pista de aterizare/decolare. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că firma Tehnic – Assist SRL care realizează investiţiile în cadrul proiectului european de modernizare a aeroportului a început de luni la pistă.

După lucrările de demolare a pistei şi a platformelor adiacente, care sunt programate să dureze aproximativ o lună, ar urma să înceapă excavarea la o adâncime de 1,65 metri a terenului pe care va fi construită noua pistă elastică, după care vor începe lucrările pentru realizarea stratului de rezistenţă al pistei. Lucrările la pista de aterizare – decolare se vor fi finaliza cu turnarea stratului de mixtură asfaltică elastică.

Cătălin Nechifor anunţa în toamna anului trecut că decizia de a închide aeroportul pe perioada realizării lucrărilor de modernizare a fost luată şi la recomandarea specialiştilor din cadrul Romatsa. Nechifor afirma că proiectul iniţial prevedea menţinerea zborurilor pe perioada lucrărilor la pistă, însă acest lucru ar fi însemnat costuri suplimentare, dar şi extinderea termenului de realizare a investiţiei.

Cătălin Nechifor a mai afirmat că după finalizarea lucrărilor de modernizare a pistei aeroportului, compania Romatsa ar urma să înceapă lucrările pentru montarea sistemului de navigaţie tip ILS. Nechifor a arătat că Romatsa a inclus în bugetul pe anul acesta investiţia în sistemul ILS de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

După încheierea investiţiei pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava