Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat că au fost onorate toate solicitările eligibile înregistrate pentru șomajul tehnic din luna martie. Mirela Adomnicăi a spus că nu mai puțin de 1.901 angajatori suceveni au solicitat indemnizații de șomaj tehnic pentru un număr de 12.543 de angajați, în valoare totală de 7.589.253 lei.

Adomnicăi a spus că începând de luni, 4 mai 2020, se pot depune documentațiile aferente contractelor de muncă suspendate în luna aprilie, doar prin intermediul platformei digitale aici.gov.ro.

„În urma rectificării bugetare, conturile agenției au fost alimentate cu sume suficiente pentru a onora toate cererile pe care le vom primi în luna mai, chiar și în condițiile în care, conform estimărilor noastre, numărul acestora se va dubla. Pentru o procesare mai rapidă a documentelor și scurtarea termenelor de plată, rugăm angajatorii să acorde o atenție sporită la completarea documentelor”, a precizat directorul AJOFM Suceava. Mirela Adomnicăi a subliniat că din experiența procesării cererilor aferente lunii martie, principalele probleme întâmpinate, care au condus la întârzierea plăților, au fost indicarea unor conturi greșite, documentele au fost semnate de expertul contabil și nu de reprezentantul legal al societății, cel care trebuia să-și asume răspunderea pentru veridicitatea datelor, sau datele de contact au fost greșite, telefon sau email, ceea ce a îngreunat comunicarea pentru remedierea greșelilor și efectuarea plăților.

„Insistăm asupra acestor aspecte, deoarece numărul contractelor de muncă suspendate pentru șomajul tehnic în luna aprilie trece de 20.000, iar noi ne dorim să onorăm cât mai repede toate solicitările”, a precizat Mirela Adomnicăi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava