Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul României a stabilit astăzi că alegerile parțiale pentru funcția de primar din comunele Iacobeni și Siminicea vor avea loc duminică, 11 iunie 2017. Printr-o hotărâre adoptată joi, Guvernul a stabilit data pentru organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.
În hotărârea de Guvern au fost incluse doar două din cele patru comune sucevene în care funcția de primar a rămas vacantă. De precizat că în prezent, patru comune din județul Suceava au rămas fără primar, respectiv Iacobeni, Siminicea, Forăști și Vatra Moldoviței.
Comuna Iacobeni a rămas fără primar după ce Angelica Fădor a obținut un mandat de deputat la alegerile parlamentare de la finalul anului trecut. Conducerea primăriei Siminicea a rămas vacantă după ce primar ales la alegerile de anul trecut, Sergiu Pașniciuc, și-a dat demisia din această funcție. Sergiu Pașniciuc a renunțat la funcție la sfârșitul anului trecut, el luând această decizie din motive personale. El a fost ale primar din partea PSD, fiind la primul mandat.
Primarii aleși ai comunelor Forăști și Vatra Moldoviței, Brăduț Avrămia, respectiv Virgil Saghin și-au pierdut mandatele în urma unor rapoarte de evaluare ale Agenției Naționale de Integritate, în baza cărora Prefectura Suceava a emis ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor.

Guvernul României a informat că în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.
De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale (în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava