Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 23 februarie, ora 16.00, Alianţa Franceză din Suceava a inaugurat seria de ateliere de conversaţie Dialogues francophones, animate de Aurélie Poc, lector de limba franceză la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava.

Absolventă a Facultăţii de Psihologie a Universităţii din Caen, Franţa, Aurélie Poc s-a specializat în didactica FLE la Universitatea Sorbonne Nouvelle Paris 3. După o perioadă petrecută în Asia, a descoperit plăcerea de a preda şi a decis să îşi continue studiile la Universitatea din Antile, cu un master în didactica şi managementul limbii franceze ca limbă străină în mediu plurilingv. În prezent, Aurélie Poc desfăşoară un stagiu în calitate de lector de limba franceză la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în cadrul unui proiect de susţinere a filierelor francofone derulat de Agenţia Universitară a Francofoniei.

La această primă întâlnire organizată de Alianţa Franceză, participanţii au avut ocazia să descopere câteva elemente din biografia sa precum şi două spaţii care i-au marcat existenţa: Franţa, în special Normandia, regiunea sa natală şi Indonezia, ţara sa de adopţie. Prezentarea a fost punctul de plecare pentru discuţii legate de patrimoniu cultural şi de tradiţiile specifice fiecărei ţări, dar şi despre tradiţiile specifice Bucovinei, o regiune pe care Aurélie Poc a început deja să o aprecieze.

 

Atelierul de conversaţie la Alianţa Franceză va continua până la sfârşitul lunii iunie, în fiecare vineri, de la ora 16.00 la 18.00, şi este destinat tuturor celor care doresc să îşi îmbunătăţească competenţele de exprimare orală şi să descopere elemente culturale specifice spaţiului francofon.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava