Jandarmii suceveni vor asigura paza angajaților Direcției de Sănătate Publică prezenți în Aeroportul Suceava pentru a nu mai fi agresați de persoanele pentru care se ia decizia de a intra în carantină la intrarea în țară. Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că având în vedere actualul context epidemiologic și ținând cont de afluxul mare de cetățeni români care au sosit sau vor sosi în țară în următoarele zile pentru a petrece sărbătorile de iarnă dar care, în lipsa unui vaccin anti COVID – 19 sau a unui test RT – PCR negativ vor trebui supuși măsurii carantinării, în cursul zilei de astăzi a convocat la sediul Aeroportului ”Ștefan cel Mare” o ședință operativă de lucru la care au participat directorul executiv al aeroportului și specialiști din cadrul DSP Suceava, inspectorul șef al ISU Suceava, cadre din structura poliției de frontieră și poliției transporturi și conducerea aeroportului.

Alexandru Moldovan a precizat că în urma discuțiilor s-a constatat faptul că în condițiile creșterii de la o zi la alta a numărului de pasageri care sosesc pe aeroport, presiunea pe funcționarii care parcurg procedurile legale la intrarea în țară este din ce în ce mai mare. „Chiar și în condițiile unei scheme de personal subdimensionate față de situația existentă la acest moment, s-a reușit în data de 22.12.2021, pentru cursa aeriană Luton – Suceava, procesarea operațiunilor în punctul de frontieră într-un timp de aproximativ 50 minute”, a arătat Moldovan. De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a arătat faptul că reprezentanții DSP din punctul de triaj sunt supuși, uneori, unui tratament umilitor, fiind agresați verbal și în câteva situații extreme, chiar scuipați de către cetățenii cărora le-a fost impusă măsura carantinării.

De asemenea, în urma discuțiilor s-a constatat faptul că fluxurile de pasageri în cadrul spațiilor aeroportului sunt optimizate, în măsura în care configurația actuală a spațiilor existente o permite.

Prefectul a spus că în urma discuțiilor avute Urmare a discuțiilor purtate prefectul județului a dispus calibrarea zilnică sau pe intervale orare a numărului de asistenți din partea DSP Suceava, în funcție de numărul de zboruri și pasageri. De asemenea, el a arătat că începând cu data de 23 decembrie 2021 se va asigura prezența permanentă în zona triajului a unui echipaj de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, în scopul descurajării manifestării unui comportament ostil față de salariații DSP.

„Respectăm opțiunea fiecărui cetățean de a nu se vaccina sau testa. Nu înseamnă că, personal, o și încurajez…. În același timp, cetățenii aflați în această situație trebuie să fie conștienți că și-au asumat și consecințele care decurg din legislația actuală. Dar nu pot fi de acord sub nici o formă cu manifestările care trec mult peste limita bunului simț, cu atât mai mult cu cât sunt îndreptate împotriva unor funcționari ai statului roman aflați în exercițiul funcțiunii. Asigur toți sucevenii care se întorc acasă în aceste zile că vom adopta toate măsurile posibile, în limitele cadrului legal existent, astfel încât formalitățile desfășurate în punctele de trecere a frontierei să se desfășoare cât mai rapid posibil”, a declarat Alexandru Moldovan.

Angajații DSP de pe Aeroportul Suceava păziți de jandarmi pentru a nu fi agresați sau scuipați de cei trimiși în carantină, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava