Concert pascal
MOPAN Suceava

Dacă în „Vlad” a fost atât în fața cât și în spatele camerelor de filmat, în „Clanul” Anghel Damian a preferat să lucreze „la butoane”, din culise. Click! a stat de vorba cu producătorul și scenaristul serialului, despre sezonul doi, dar și despre relația cu Theo Rose, care îl va face tată anul acesta. De asemenea, iubitul lui Theo Rose a vorbit și despre modul în care se desfășoară colaborarea cu fosta lui parteneră de viață, Lia Bugnar.

Ne-ați surprins cu multe amănunte în serialul „Clanul”, cu detalii și racorduri. Câți oameni sunteți în echipa de filmare?

Cu producție și post-producție, adică inclusiv cu echipa de montaj-sunet, cred că suntem undeva pe la 140 de oameni. E o echipă extraordinară. Toate departamentele sunt extraordinar de profesioniste și niște oameni care iubesc foarte mult proiectul. Și, când iubesc proiectul, se simte. Se vede, în detaliu, când oamenii lucrează la proiectul respectiv.

Ați lucrat, în continuare, cu Lia Bugnar? N-am putut să nu observ vocabularul personajelor și mimica lor. Cred că s-a lucrat minuțios la aceste detalii.

Evident. Lia este un dramaturg și un scenarist extraordinar. Ea le dă o viață, prin cuvinte, extraordinară. După care, felul în care gândim, de la început, tipologia unui personaj și felul în care îl descriem în acțiuni și vorbe, îl ajută. Apoi, migala în lucrul cu actorul, cu fiecare secvență în parte. E foarte complicat să ții minte un text care are o anumită topică. Chiar vorbeam cu domnul Mihăiță, el spunea că își învață textul cu o lună înainte, pentru că orice cuvânt care e scos dintr-o frază, nu mai are absolut nicio logică. Ele, deși sunt într-o topică care distruge logica, dacă ești atent, au logica personajului domnului Măcelaru. Și, atunci, trebuie să înveți cuvânt cu cuvânt, virgulă cu virgulă, pauză cu pauză, mimică, gestică, tot.

Citește articolul complet EXCLUSIV pe: https://click.ro/interviurile-click/anghel-damian-cuvinte-de-lauda-la-adresa-liei-2242033.html#gal=hjq-PuywKy&gal_i=1&gal_fs=0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava