Concert pascal
MOPAN Suceava

Ansamblul Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” din Suceava este în doliu. A murit dirijorul Viorel Leancă. Avea 70 de ani.

”Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei. Zorii dimineții au transformat această armonie în tăcere. Este tăcerea lăsată în sufletele noastre de vestea încetării din viață a celui ce a fost VIOREL LEANCĂ, Maestru Dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”. Astăzi, Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieții, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi și dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean și nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroșilor artiști, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă. Astăzi părăsește această lume, lăsând tristețe și regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar și muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru și care va rămâne întru veșnicia timpului aici, pe pământ. Suntem alături de familia greu încercată și transmitem sincere condoleanțe. A căzut cortina pe drumul vieții maestrului Viorel Leancă, dar s-a aprins pe Cer o stea.

Rămas bun, Maestre!”, au transmis colegii de la Ansamblul Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” pe pagina de socializare.

Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” din Suceava este în doliu, 5.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava