Concert pascal
MOPAN Suceava

Ansamblul folcloric “Plaiurile Pojorâtei” va sărbători Ziua Naţinală a Romaniei în SUA, fiind invitat să participe la un eveniment organizat de comunitatea română din Detroit. Primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, a ţinut să precizeze că membrii ansamblului folcloric, condus de instructorul Gheorghe Strajer, vor pleca în Statele Unite ale Americii în urma unei invitaţii făcute de inginerul Ştefan Străjeri, care este cetăţean al comunei Pojorata, stabilit în America de câţiva ani. Ioan Bogdan Codreanu a ţinut să precizeze că Ştefan Străjeri este şi directorul publicaţiei „Curentul Internaţional”, care se adresează diasporei româneşti din întreaga lume.

Artiştii populari din Pojorâta vor sta la Detroit aproximativ o săptămână, timp în care vor prezenta tradiţiile şi obiceiurile din Bucovina, iar pe data de 1 decembrie vor sărbători alături de toţi romanii Ziua Naţională a României. „Sigur că acest lucru nu era posibil fără sprijinul domnului inginer Ştefan Străjeri şi al domnului Milici care suportă transportul dus-întors pentru toate persoanele, costurile ajungând la circa 10.000 de dolari, la care se mai adaugă celelalte cheltuieli de cazare, şi masă pentru perioada şederi în America”, a declarat Ioan Bogdan Codreanu. El a mai adăugat că Primăria din Pojorâta a aprobat alocarea fondurilor necesare pentru obţinerea vizelor pentru membrii ansamblului, precum şi pentru celelalte cheltuieli făcute pentru organizarea acestei deplasări în SUA.

„Ţin să mulţumesc pe această cale bunului meu prieten “Fane” Străjeri, pentru gestul frumos care l-a făcut pentru aceşti copii minunaţi ai comunităţii noastre, care prin muncă şi devotament au dat dovadă de respect pentru tradiţiile şi obiceiurile locale din Pojorâta şi din Bucovina. Închei prin a sublinia că la acest proiect lucrăm de aproximativ 4 ani, şi iată ca acum a rânduit Bunul Dumnezeu ca aceşti minunaţi tineri să culeagă roadele muncii lor şi să ducă numele de Pojorâta şi de Bucovina în SUA, acolo unde noi poate o făceam mai greu”, a spus primarul din Pojorâta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava