Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Arhitectul Beniamin  Cristinel Atodiresei, care se află locul 5 pe lista de candidați PSD pentru Consiliul Local Suceava și-a prezentat astăzi viziunea despre dezvoltarea ”capitalei” de județ din punct de vedere arhitectural și economic. El propune o redefinire a centrului urban dar cu participarea directă a cetățenilor.

”Este de datoria noastră după 20 de ani să salvăm Suceava sau să facem Suceava bine. Cred că începem de fapt prin redefinirea centrului și asta înseamnă a redefini centrul administrativ în sensul în care după 20 de ani ar trebui să reintroducem ideea că cetățeanul este parte din actul deciziei. Nu poți să decizi fără cetățean și asta intenționăm de fapt să facem, cetățeanul coparticipant în actul deciziei. Odată ce redefinești centrul am putea extrapola să facem Suceava bine și prin  arhitectură. Asta ar însemna ca alături de centrul istoric care stă pe o anumită sensibilitate pe o anumită atmosferă a locului care trebuie recuperat să trecem într-un centru civic, un centru care după cum bine știți e de fapt o expresie a comunismului sau un  tip de socialist și de aici din a reface centrul istoric centru civic am putea redefini și alt centru în condițiile în care un oraș se dezvoltă și pe malul apei. Vedem  de fapt că zona asta zona de mijloc a orașului care rupe de fapt astea două cartiere Ițcani și Burdujeni le-am putea defini ca un centru economic pentru că dacă ne uităm acolo este o zonă industrială este o zonă deja comercială. Și atunci repet un centru administrativ care implică cetățeanul într-un centru istoric care implică recuperarea istoriei într-un centru civic care înseamnă accesul la modernitate, plierea pe modernitate pentru ceea ce înseamnă astăzi contemporan  și apoi extrapolat într-un centru economic ce înseamnă zona de dezvoltare putem concluziona că alături de domnul Rîmbu suntem obligați să facem Suceava bine și prin arhitectură și prin  dezvoltarea economică. Asta este intenția noastră și cu siguranță alături de  încrederea dumneavoastră vom și reuși”, a explicat Beniamin Cristinel Atodiresei.

Arhitectul Beni Atodiresei, locul 5 pe lista de candidați PSD pentru Consiliul Local Suceava : ”Facem Suceava bine și prin arhitectură și prin dezvoltarea economică”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava