Muzeul Bucovinei a comunicat că, între 26 iunie și 14 iunie, la Muzeul de Istorie din Suceava se va derula cea de-a II-a ediție a proiectului „Artă și Artefacte”, care vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea „lecțiilor de istorie” pentru publicul tînăr.

În cadrul proiectului, la Muzeul de Istorie, se va desfășura Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte, care va fi organizat pe trei module: modul I Artă şi artefacte în Cultura Cucuteni,  modul II Şi eu pot! și modul III Restaurare pentru juniori.

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani cu înclinaţii artistice, din mediul urban, care vor fi repartizaţi, în funcție de opțiunea selectată, în 6 grupe de lucru: 26 – 30 iunie – 2 grupe, 3 – 7 iulie – 2 grupe sau 10 – 14 iulie – 2 grupe, 2017.

Înscrierile se realizează în perioada 15 mai – 15 iunie 2017, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava. Participarea este gratuită.

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre: arheologie și Cultura Cucuteni, arta și artefactele din eneolitic, misterele restaurării ceramicii arheologice, colecțiile arheologice ale Muzeului Bucovinei și rolul muzeului în societate.

Relații la: Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439, int. 114, Departamentul de proiecte, fax: 0230/522979, e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro, www.muzeulbucovinei.ro/anunturi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava