Concert pascal
MOPAN Suceava

Dacă în luna octombrie asocierea firmelor de proiectare Expert Infradesign SRL si Proiect Aic SRL a finalizat documentația pentru modernizarea blocurilor din zona centrală din municipiul Suceava, în luna decembrie 2023 firmele sucevene conduse de ing. Costel Cucu au reușit cu succes finalizarea documentațiilor pentru mai multe investiții importante pentru municipiul reședință de județ dar și pentru alte obiective de investiții extrem de importante pe teritoriul României.

Potrivit ing. Costel Cucu, în prezent licitația de execuție a lucrărilor pentru blocurile din zona centrala a municipiului Suceava se afla în desfășurare urmând ca în scurt timp să înceapă efectiv lucrările de execuție.

El a adăugat că tot spre finalul anului trecut s-au finalizat documentațiile de proiectare pentru construirea sălii de sport de la școala nr. 8 și respectiv școala nr. 4 din municipiul Suceava obținându-se toate avizele necesare, proiecte ce urmează a fi scoase în scurt timp la licitații pentru execuția lucrărilor.

„De asemenea, s-a actualizat documentația de proiectare de la școala nr.6 din municipiul Suceava, unde s-au obținut toate avizele, urmând ca în maxim două  săptămâni să se definitiveze documentația pentru demararea procedurilor de atribuire a lucrărilor de execuție”, a mai spus ing. Costel Cucu.

Trebuie spus că documentații importante s-au finalizat și pentru municipiul Arad, unde datorită firmei sucevene municipalitatea arădeana a obținut finanțări din fonduri europene de peste 25 milioane de euro pentru Creșterea eficientei energetice a 26 de blocuri prin PNRR, creșterea eficientei pentru 4 instituții de învățământ și creșterea eficientei pentru alte 14 blocuri prin POR 2021-2027. Alte proiecte relevante întocmite de societatea de proiectare sunt:  „Creșterea eficienței energetice pentru sediu Consiliului Județean Satu Mare proiect in valoare de 8 milioane de euro cu finanțare prin PNRR, renumita clădire fiind proiectata de către arhitectul sucevean Nicolae Porumbescu; Modernizarea rețelelor de apă și apă uzată în portul Constanța, investiție în valoare de 35 milioane de euro care a obținut toate avizele de la instituțiile abilitate, la care angajații societății lucrează la depunerea cererii de finanțare.

În anul 2021, cu o experiență de peste 20 de ani în proiectare, ing. Costel Cucu a obținut calitatea de expert tehnic și verificator de proiecte nivelul I pentru toate tipurile de investiții inclusiv cele de importanță excepțională și deosebită, respectiv spitale, aeroporturi, clădiri publice, rețele edilitare s.a.m.d ).

Tot firma suceveană, în perioada 2021 – 2023 a verificat documentații întocmite de mai multe societăți de proiectare din întreaga tara, cea mai importantă investiție la care verificarea este în curs fiind Spitalul Județean Vrancea, investiție de aproximativ 200 milioane de euro.

În final, ing. Costel Cucu a ținut să precizeze că precizat că „anul 2023 a fost un an cu multă muncă, în care s-au finalizat numeroase documentații de proiectare. S-a depus mult timp și efort, s-au făcut investiții în tehnologie de ultimă generație. Satisfacția este cu mult mai mare când observi ca documentații practic creionate de către colectivul firmei se finalizează și sunt funcționale, deservind numeroși locuitori, crescând nivelul de viață, siguranță, trai și confort al acestora. Și trebuie spus că cea mai recentă lucrare din județul nostru care s-a finalizat și care este funcțională și pentru care societatea noastră a întocmit documentația de proiectare este înființarea rețelei de apă și canalizare în comuna Fântânele, investiție care s-a realizat cu implicarea domnului primar Vasile Hîj”.

Asocierea firmelor Expert Infradesign SRL si Proiect Aic SRL a finalizat documentațiile de proiectare pentru mai multe investiții în municipiul si județul Suceava, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava