Absolvenţii de liceu susţin, de luni până vineri, probele scrise din sesiunea a doua a bacalaureatului, primul test fiind la limba şi literatura română, urmat de cel la limba maternă, de proba obligatorie, la matematică sau istorie, şi de proba la alegere dintre mai multe discipline. La Suceava, doi candidaţi au fost eliminaţi din examen la proba de astăzi.Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Gabriela Scutaru, unul dintre candidaţii eliminaţi fost prins cu o cască în ureche. Acesta susţinea examenul la centrul organizat la Colegiul „Dimitrie Cantemir” din Suceava şi provenea de la seminarul teologic, seria curentă. Cel de al doilea a refuzat să predea lucrarea şi, conform metologiei, a fost consemnată eliminarea lui din actuala sesiune de bacalaureat. Acesta a absolvit în 2010 Colegiul Tehnic Rădăuţi şi susţinea examenul la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din aceiaşi localitate. Ambii eliminaţi vor putea participa la sesiunile viitoare. Gabriela Scutaru a mai informat că au fost înscrişi la proba scrisă de la română 912 candidaţi, iar 248 dintre aceştia au lipsit.
Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a început pe 17 august, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 21 august. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.
Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată în iunie, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor scrise din prima sesiune a bacalaureatului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava