Au început să apară cârcotașii după evenimentele care au reedidat Marea Serbare de la Putna din  anul 1871. Un enoriaș i-a scris arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, felicitându-l pentru organizarea evenimentului dar atrăgându-i atenția ca   ”pe viitor, atunci când mai acordați distincții, să aibă loc o selecție mai riguroasă a celor care le primesc și nu orice «terles-berles» să fie premiat”. ”„Înaltpreasfinția Voastră, observăm că există «foame» de premii, distincții, onoruri… etc. V-am ruga ca pe viitor, atunci când mai acordați distincții, să aibă loc o selecție mai riguroasă a celor care le primesc și nu orice «terles-berles» să fie premiat. Unii din cei care au fost premiați nici nu trebuiau să urce pe acea scenă sacră de la Mănăstirea Putna. Cât privește unele trusturi de presă, considerăm că Arhiepiscopia le-a ținut suficient «în spate» atâția ani de zile. Vă felicităm pentru organizarea evenimentului și mai multă atenție la cei care «lucrează», cum spunea și marele poet Eminescu: «Mulți lucrează, puțini gândesc! »., a spus enoriașul.

”Selecţia celor care primesc distincţii nu o face episcopul, arhiepiscopul, mitropolitul şi nici patriarhul, deşi nu exclud posibilitatea ca uneori să o facă şi aceştia, ci cei care propun: consilierii, exarhii, stareţii, protopopii, preoţii. Ei sunt cei care îi cunosc cel mai bine pe cei propuşi.

Cât despre cei onoraţi la Mănăstirea Putna, eu sunt convins că părintele stareţ şi exarh, aşa cum îl cunosc, i-a propus pe cei care chiar au avut un rost în organizarea atât a manifestărilor, cât şi a altor activităţi culturale, sociale, educaţionale, edilitare etc.

Este adevărat că trebuie să fim atenţi pe cine onorăm, dar tot atât de adevărat este că, evidenţiind pe cineva care, să zicem, nu ar merita sută la sută, o astfel de distincţie îl poate schimba radical în bine pe cel care o primeşte.

Dincolo de unele inadvertenţe, momentul, prin mesajul puternic de unitate transmis, şi să dea Dumnezeu să fie şi auzit, rămâne unic în felul său”, i-a răspuns  IPS Calinic.

Au început să apară cârcotașii după ”Marea Serbare de la Putna” . Mirean: ”Observăm că există «foame» de premii, distincții, onoruri”, 5.5 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (6 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava