Concert pascal
MOPAN Suceava

Asocierea dintre autoritățile județene și locale din Suceava și Botoșani au semnat, astăzi, contractul pentru realizarea studiilor și proiectelor pentru drumul de mare viteză Suceava – Botoșani. Semnarea contractului a avut loc la sediul Consiliului Județean Suceava, care este liderul acestei asocieri. La semnarea contractului au participat președinții Consiliilor Județene Suceava și Botoșani, Gheorghe Flutur, respectiv Doina Fedorovici, precum și primarii municipiilor Suceava și Botoșani, Ion Lungu, respectiv Cosmin Ionuț Andrei și reprezentantul firmei care va realiza studiile, Consitrans România.

„Este o zi extrem de importantă astăzi la Suceava. Am semnat contractul pentru întocmirea documentației pentru drumul expres în regim de autostradă Suceava – Botoșani. Este un proiect mult dorit de noi pentru care ne-am asociat Consiliul Județean Suceava și Botoșani, primăria Suceava și primăria Botoșani. Am făcut un acord cu Ministerul Transporturilor ca să ni se dea nouă posibilitatea să demarăm procedurile și CJ Suceava a devenit lider de proiect. Este vorba de un drum rapid care are 19,5 kilometri în această fază de lucru, o lățime de 21 de metri, cu separatoare de sens și zone de siguranță”, a spus Flutur. El a arătat va valoarea investiției va fi de circa 126 de milioane de euro.

„Avem pe traseu patru poduri, o supratraversare a căii ferate, un pod peste Siret, nod rutier la aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava și la varianta ocolitoare de la Botoșani, și în pădurea Baisa. Se discută acum și de un nod rutier și în zona Huțani pentru a face legătura cu nordul județului Botoșani cu granița cu Ucraina și cu Dorohoiul. Nu avem intersecții cu alte drumuri și căi ferate deci drumul acesta va fi unul de mare viteză foarte eficient”, a arătat șeful administrației județene. Președintele CJ Suceava a declarat că valoarea contractului pentru studiului de fezabilitate este de 14,3 milioane de lei. „E o zi istorică și aș vrea să scot în evidență ceva. Acest drum înseamnă nașterea unui pol economic pe Nord-Estul României. Când distanțele sunt mai ușor de parcurs între Suceava și Botoșani trebuie să ne gândim în primul rând la dezvoltare economică. Zona noastră are nevoie ca de aer de dezvoltare economică și eu mă bucur că am găsit înțelegere. Tot respectul meu pentru modul în care am colaborat și sper ca acest drum să producă efecte pentru această parte de țară”, a afirmat șeful administrației județene.

El a mai spus că și din punctul său de vedere Nord-Estul României a intrat în aceste zile într-o zodie bună a investițiilor. „Săptămâna trecută în Guvern s-au aprobat indicatorii tehnoco economici pentru o parte din Autostrada Nordului și mă refer la tronsonul în regim de autostradă varianta ocolitoare Gura Humorului. Consiliul Județean Suceava a intrat partener pentru a continua proiectul Suceava – Gura Humorului – Frasin pe zona de munte. Deci noi așteptăm și autostrada Nordului care să ne lege de Ardeal prin Vatra Dornei, Bistrița Năsăud. De asemenea, ieri, Guvernul României a aprobat indicatorii pentru A7 Pașcani – Suceava, pentru care a fost o muncă uriașă. Faptul că vine spre noi autostrada și ne leagă de capitala României e un semn foarte bun. Astăzi, la o zi distanță de A7, continuăm spre Botoșani. Lucrurile încep să se lege, să se vadă luminița de la capătul tunelului. Aveam nevoie ca de aur de această rețea de autostrăzi pentru că altfel te gândești la dezvoltare economică, altfel chemăm diaspora înapoi acasă, pentru că în felul acesta au o perspectivă la locuri de muncă mai bine plătite Suceava și Botoșaniul sunt municipii apropiate și noi trebuie să ne gândim cum ne judecă mediul de afaceri pe noi. Și pe logica asta venim cu un drum rapid între Suceava și Botoșani, o aglomerare de peste 300.000 de locuitori care devine tentantă pentru un investitor. Așa cum este tentant Iașul, Bacăul. Dar Nord-Estul României cu un PIB mult sub media din țara noastră cred că primește astăzi un balon de oxigen din aceste investiții”, a încheiat Flutur. El a dat asigurări că firma care va realiza studiile pentru acest drum va beneficia de tot sprijinul Consiliului Județean pentru finalizarea lor cât mai rapidă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava