Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județulului, Alexandru Moldovan, a anunțat că astăzi, la sediul Direcției de Sănătate Publică Suceava a avut loc o ședință de lucru cu dr. Florin Dinu Sădean, cel care a preluat conducerea acestei instituții. Alexandru Moldovan a spus că tema principală a ședinței de lucru a fost analiza activităților de pregătire a unităților de învățământ în vederea derulării, în perioada următoare, începând cu data de 15 iunie 2020, a examenelor naționale și concursurilor școlare.

La ședință au mai fost prezenți medicul epidemiolog Cătălina Zorescu și medic primar Arina Bădăluță din cadrul Compartimentului de Igienă Școlară din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava, prof. Grigore Bocanci inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, precum și col. Costică Ghiață inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

În cadrul discuțiilor prof. Grigore Bocanci a prezentat rezultatele verificărilor desfășurate în perioada 26 mai – 2 iunie 2020 de către inspectorii școlari, sub coordonarea inspectorului general adjunct prof. Mircea Popescu, cu scopul de a monitoriza pregătirea unităților de învățământ în vederea reluării cursurilor școlare în perioada 2 – 12 iunie. „            Astfel, în urma verificărilor realizate s-a constatat că în școli au fost elaborate proceduri proprii, a fost realizată o bază de date cu elevii care participă la cursuri cu avizul părinților, a fost întocmită o evidență cu profesorii care participă, personalul auxiliar și nedidactic cu stabilirea responsabilităților  și s-a întocmit un program de desfășurare a activităților zilnice în grupe de maxim 10 elevi. De asemenea s-a constatat că în școli au fost efectuate dezinfecții și igienizări, au fost asigurate substanțe dezinfectante, săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini și au fost achiziționate termoscanere non- contact. S-a realizat materializarea distanțelor între elevi, trasee de circulație și a fost stabilită așezarea în bănci cu păstrarea distanței de 2 m. La unele unități școlare au fost poziționate la intrare tunele de dezinfecție”, a declarat prefectul județului. El a adăugat că în spațiile unde se desfășoară activități au fost afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico- sanitare și de prevenire a infectării SARS- CoV-2 iar elevii și personalul angajat au fost instruiți cu privire la respectarea acestor norme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava