Comenzi MOPAN Suceava
Lume, lume.. hai la targ

Specialiștii veterinari recomandă populației să cumpere carne de porc și preparate obținute din aceasta numai din locuri sau spații autorizate și supravegheate, pentru evitarea unor posibile toxiinfecții alimentare sau infestării cu parazitul Trichinella. Vânzarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar se sancționează cu amenzi de până la 40.000 lei. Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor poate te fi apelat, grauit, numărul de telefon al ‘Call Center’-ului ANSVSA: 0800 826 787. „În condițiile unei cereri crescute, specifice perioadei premergătoare Crăciunului, unii români continuă să cumpere carne proaspătă sau produse și preparate din carne de porc sau chiar porci vii crescuți în gospodărie, pentru sacrificare. S-au întâlnit situații în care unii dintre crescătorii de porci în sistem gospodăresc aleg să vândă sau să sacrifice animalele, evitând controlul sănătății acestora de către medicii veterinari. Sacrificarea porcului și consumarea acestuia în familie, sau vânzarea de carne sau produse obținute de la acesta, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului și a salubrității cărnii obținute, poate avea consecințe grave”, se precizează într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. În aceste condiții, ANSVSA recomandă populației să cumpere carne de porc și produsele obținute din aceasta numai din locuri sau spații autorizate și supravegheate sanitar veterinar, întrucât în cazul în care porcul este bolnav de trichineloză sau de o altă boală infecțioasă, prin vânzarea necontrolată există risc pentru îmbolnăvirea altor oameni sau alte animale, iar răspândirea bolilor la animale sau om se pedepsește, conform legii.
În perioada imediat următoare vor fi postate pe paginile web al fiecărei DSVSA județene adresele spațiilor special amenajate și al Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor unde se poate efectua examenul trichineloscopic, precum și programul de funcționare al acestora.
Numărul de telefon al ‘Call Center’-ului ANSVSA este 0800 826 787 și poate fi apelat gratuit de către cetățeni, din orice rețea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava