Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a anunţat că susţine în continuare că Bucovina trebuie să fie o regiune distinctă a României. Băişanu a subliniat că în procesul de reginalizare trebuie să se ţină cont de evoluţia istorică a regiunilor, iar acestea nu ar trebuie să fie trasate pe sistemul „Nord – Est, Vest, Centru, Sud sau mai la stânga, mai la dreapta”. „România a avut regiuni, care uneori s-au dezvoltat distinct, unele faţă de altele. Şi cred că ar trebui să mergem pe acelaşi sistem”, a declarat Băişanu. Liderul liberalilor suceveni a spus că munca pe care Parlamentul României o face pentru modificarea Constituţiei României „nu este una care se face peste noapte şi nu e o muncă făcută pe genunchi”. Alexandru Băişanu a arătat că noua Constituţie este „cartea de căpătâi” a evoluţiei viitoare a României, motiv pentru care în procesul de revizuire a Constituţiei trebuie răbdare şi implicarea a cât mai multor factori de decizie.

„Nu cred că trebuie să ne grăbim în problema regionalizării şi a modificării Constituţiei. Sunt lucruri pe care le faci o singură dată, şi cred că trebuie făcute bine, nu la repezeală, pentru a regreta mai târziu”, susţine Băişanu.

Pe de altă parte, liderul PNL Suceava a spus că va face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a debloca proiectul de construcţie a pârtiei din masivul Rarău, în Câmpulung Moldovenesc. Alexandru Băişanu a spus că această investiţie a fost începută în 2007, pe vremea guvernării liberale, însă în perioada Guvernului PDL acest proeict „a rămas în aer”. „Sunt convins că dacă această investiţie se va termina, oraşul Câmpulung Moldovenesc va avea de câştigat. Şi nu numai, întreaga zonă a Câmpulungului va avea alte soluţii de câştig financiar de pe urma activităţii turistice”, consideră Băişanu. El a mai adăugat o altă prioritate pe care o are este proiectul pentru construcţia unei pârtii de schi în comuna Suceviţa.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava