Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, vicepreședinte al partidului la nivel național, este interesat de îmbunățirea calității serviciilor de transport și distribuție a energiei electrice în regiunea de nord est. În acest sens el l-a interpelat pe ministrul energiei, Toma Florin Petcu, de la care vrea să afle care este valoarea însumată a investițiilor angajate pentru anul 2017 de către toți operatorii care furnizează energie la nivelul regiunii de nord est, care sunt sancțiunile pe care ar putea să le aplice Ministerul Energiei sau Autoritatea Națională de Reglementare în Energie pentru nerespectarea angajamentelor investiționale și mai ales care sunt măsurile ce urmează a fi implementate în vedere asigurării  accesului la servicii superioare pentru consumatorii din județele Moldovei.

În interpelarea adresată ministrului energiei Bălan a arătat că operatorii economici care fumizează servicii de transport și distribuție de energie electrică s-au angajat, odată cu finalizarea proceselor de privatizare, să realizeze investiții importante în infrastructură, motiv pentru care prețurile acceptate de statul român în procesul de privatizare au fost mult diminuate, tocmai pentru a facilita realizarea acestor investiții.

”Privind la nivel național, unii operatori au realizat astfel de investiții, lucru reflectat pe deplin în creșterea calității serviciilor: putere asigurată în rețele și întreruperi accidentale aproape inexistente. Este drept că aceste investiți s-au realizat cu precădere în regiunile de dezvoltare unde creșterea economică mai rapidă a dezvoltat parcuri industriale și zone rezidențiale cum ar fi regiunea Bucureti-Ilfov care necesită un consum mai ridicat și randamente superioare operatorilor din sectorul energetic. Din păcate, în zonele mai puțin dezvoltate, ritmul de realizare a investițiilor a fost mult mai lent spre deloc precum în regiunea nord-est. Consecințele acestei lipse totale de interes investițional sunt resimțite de consumatorii finali fie prin neasigurarea puterii în rețele, fie prin întreruperi ale fumizării săptămânale și chiar zilnice, la cea mai mică schimbare meteorologică”, a spus vicepreședintele PNL.

Ioan Bălan a mai arătat că această diferență calitativă a serviciilor nu se resimte și într-o scădere semnificativă a prețurilor și implicit a facturilor concluzionând că operatorii trebuie să-și onoreze toate angajamentele investiționale asumate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava