Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucrările la noul spital al municipiului Fălticeni construit cu fonduri guvernamentale au fost inspectate joi după amiază de ministrul sănătății Nicolae Bănicioiu. Bănicioiu a fost însoțit pe șantier de prefectul Florin Sinescu, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, primarul de Fălticeni Cătălin Coman, senatorul PSD Ovidiu Donțu, deputații PSD, Ioan Stan și Eugen Constantin Uricec, vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Rădulescu și de șeful Direcției de Sănătate Publică, Ludovic Abiței. Bănicioiu a evaluat stadiul lucrărilor declarându-se mulțumit de ritmul acestora.

Drept urmare el a promis că va aloca și restul fondurilor necesare pentru finalizarea investiției, adică aproximativ 15 milioane de lei, o parte în perioada imediat următoare iar cealaltă parte anul viitor. ”Am venit să vedem care este stadiul lucrărilor. Este a doua vizită pe care o fac anul și în urma solicitărilor pe care le-am avut și de la primărie și de la Consiliul Județean de a aloca fonduri suplimentare am vrut să văd dacă ceea ce am discutat în luna mai s-a și întâmplat, să văd că lucrările progresează, constructorul se ține de cuvânt și sunt mulțumit. O să discut și cu președintele Consiliului Județean și cred că vom mai găsi soluții pe partea de finanțare anul acesta pentru a continua lucrările care au fost lăsate mulți ani în repaos. Vom mai aloca o sumă până la finele acestui an dar după ce vom revedea calculele și dacă avem garanția că banii vor fi cheltuiți. Vom aloca banii probabil câteva milioane de lei cât de curând într-o viitoare ședință de guvern”, a declarat ministrul sănătății.

15 milioane de lei necesare pentru finalizarea investiției

La rândul său președintele Consiliului Județean a ținut să sublinieze că investiția este extrem de importantă nu numai pentru municipiul Fălticeni ci și pentru întreaga zonă din jurul acestuia. ”Ceea ce e important e că anul economic se închide foarte bine și sper să aveți posibilitatea să ne ajutați în continuare. E un spital așteptat de serviciile căruia vor beneficia peste 100.000 de oameni din jurul Fălticeniului. E păcat să nu fie terminat pentru că e început în 1991 și atâția ani lucrările au fost înghețate și practic din 2012 de când s-a instalat guvernarea Ponta s-au dat drumul la lucrări. Doar anul trecut pe final am primit 10 milioane de lei și cred că cu această sumă am putea să ne acoperim și anul acesta. Constructorul se mișcă bine iar spitalul capătă contur”, a declarat Nechifor. Primarul de Fălticeni Cătălin Coman a precizat că de când conduce executivul local a primit de la bugetul de stat 28 de milioane de lei pentru lucrările la noul spital bani cheltuiți integral și cu eficiență maximă. ”Constructorul nu se poate plânge că nu are bani. Acesta va fi un spital pe care-l vor invidia mulți nu din județ ci din regiunea de nord est”, a spus Coman. El a arătat că gradul de execuție a lucrărilor se apropie de 80% și că anul viitor investiția ar putea fi finalizată. În acest an guvernul a alocat pentru continuarea lucrărilor la noul spital cu o capacitate de 250 de paturi din Fălticeni suma de 5 milioane de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava