Concert pascal
MOPAN Suceava

Cinci suceveni au fost reţinuţi în urma unor percheziţii domiciliare efectuate miercuri şi joi de peste 100 de poliţişti. Controalele au fost făcute pentru identificarea mai multor persoane bănuite de furturi, tâlhării, deţinere de arme de foc şi contrabandă cu produse accizabile. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul acestor acţiuni au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare şi descinderi poliţieneşti, în locaţii de pe raza municipiului Suceava, oraşului Frasin, comunelor Şcheia , Drăguşeni, Arbore, Vama.

În urma acţiunilor desfăşurate a fost obţinut material probator în peste 50 de furturi, 5 tâlhării, fapte de contrabandă şi fapte la regimul armelor şi muniţiilor.

În urma descinderilor au fost reţinute 5 persoane, au fost confiscate 2 arme şi 24 piese de muniţie, 16 litri de alcool de contrabandă, 92.260 ţigarete de contrabandă, au fost recuperate bunuri furate (motociclete, scule, bunuri electronice, etc.) şi au fost ridicate mai multe arme albe.

În comunicatul poliţiei se arată că după ce în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava a fost încarcerat B. Ionuţ de 26 ani, din comuna Volovăţ, împotriva căreia autorităţile judiciare italiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de jaf organizat (furt de bani prin introducerea de gazoase inflamabile într-un bancomat, făcându-l să explodeze) şi trafic de vehicule furate, în cursul nopţii şi în dimineaţa acestei zile acţiunile au continuat. Astfel, peste 100 de poliţişti sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava desfăşurând controale şi percheziţii.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au prins în flagrant în grădina din curtea locuinței sale pe I. Vasile de 63 ani, din localitatea Drăgușeni, în timp ce proba o armă letală deținută ilegal. În baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Fălticeni, poliţiştii au descins în curtea locuinței lui I. Vasile care deţinea o armă de calibru 5,6 mm., fără serie și marcă, cu lunetă fixată pe țeavă, iar în buzunarul de la cămașă, acesta avea un portmoneu în care se aflau 24 cartușe cu glonț de cal.5,6 mm. Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, care va fi soluţionat procedural.

Tot în cadrul acestei acţiuni, ca urmare a măsurilor investigative şi de cercetare penală întreprinse în două cauze privind infracțiunile de furt din societăţi comerciale din comuna  Arbore, au fost identificate în urma descinderii poliţiştilor persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv P. Vasile de 21 ani, din comuna Gurghiu, judeţul Mureş  și P. V. de 15 ani, din localitate. Cei doi au fost reținuți pentru 24 ore în baza ordonanței de reținere şi introduși în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea,  în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate în dosarele aflate în lucru, poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Şcheia au luat măsura reţinerii pentru 24 ore a suspectului R. C. de 14 ani, din localitate, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava. „În cauză s-a reţinut că în cursul anului 2014, după împlinirea vârste de 14 ani, suspectul a comis două acte materiale de tâlhărie,  trei acte materiale de  furt calificat şi un act material de distrugere. Totodată, minorul este bănuit că împreună cu cei trei a săvârşit aproape 40 de furturi pe raza comunei Şcheia şi municipiului Suceava.

Serviciul de Medicină Legală Suceava, prin rapoartele de expertiză, întocmite în cauză a stabilit că suspectul a avut discernământul prezent la comiterea faptelor. În cauză se va dispune punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de R. C., urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Pe de altă parte, alte 5 percheziţii domiciliare au fost desfăşurate de poliţiştii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava pe raza comunei Vama, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Vatra Dornei, în mai multe dosare privind furturi din locuinţe. În acest caz au fost vizate au fost mai multe persoane din comuna Vama  bănuite de furt, respectiv P. Marinel de 24 de ani, S. Valentin de 29 de ani şi C. Teodor de 25 de ani. În urma percheziţiilor au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor mai multe bunuri, obiect al infracțiunii, printre care: o motocicletă furată la data de 8 iunie 2014 din locuința unui bărbat din orașul Broșteni), două aparate de sudură (din care unul cu argon), o motopompă, mai multe aparate electrice utilizate în domeniul construcțiilor; o armă cu glonț, letală, tip pistol – care era deținută în afara cadrului legal de către P. Marinel, precum şi şase săbii.

Tot în această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat alte două percheziţii pe raza municipiului Suceava şi a oraşului Frasin. A fost vizat un bărbat în vârstă de 61 de ani bănuit de contrabandă cu ţigarete şi alcool. La domiciliul acestuia dar şi la un magazin pe care îl deţine în oraşul Frasin au fost descoperite şi ridicate 92.260 ţigarete de contrabandă şi 16 litri de alcool de contrabandă. Persoana în cauză a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore.

Cinci suceveni au fost reţinuţi în urma unor percheziţii făcute de peste 100 de poliţişti, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava