Concert pascal
MOPAN Suceava

Biroul Electoral Judeţean Suceava a admis marţi plângerea formulată de PNL cu privire la folosirea afişelor electorale pentru Parlamentul European în care apar iniţialele Uniunii Social Liberale – USL.
Decizia BEJ Suceava a fost luată cu şase voturi pentru şi două împotrivă.


PNL a depus la BEJ Suceava o plângere „privind acţiunile Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC de împiedicare a PNL de desfăşurare a campaniei electorale în condiţiile prevăzute de lege, în termeni oneşti şi democratici”. Liberalii au sesizat că în această campanie sunt utilizate semnul electoral şi denumirea alianţei Uniunea Social Liberală, ambele sub forma acronimului USL, fără acordul PNL, partid membru al acestei alianţe. „Apreciem că acţiunile de acest fel au scopul de a induce în eroare electoratul cu privire la configuraţia şi orientarea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC. (…) Această alianţă utilizează în mod ilegal şi contrar bunei credinţe semnul electoral USL pentru a-şi promova candidaţii la alegerile europarlamentare, inducând electoratul în eroare şi producând confuzii de nepermis”, se mai precizează în plângerea formulată de PNL Suceava.
În urma analizării dovezilor şi a plângerii care a fost depusă de liberalii, Biroul Electoral Judeţean Suceava a constatat că Alianţa PSD-UNPR-PC încalcă prevederile legale deoarece foloseşte în campania electorală denumirea şi semnul electoral al unei alianţe politice care a participat la alegerile anterioare.
„S-a demonstrat că prin acţiunile sale, Alianţa lectorală PSD-UNPR-PC induce în eroare electoratul prin prezentarea unei situaţii nereale, a existenţei şi în prezent a alianţei politice Uniunea Social Liberală, fapt ce încalcă şi Codul Bunelor Practici în materie electorală elaborate de Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), respectiv libertatea alegătorilor de a-şi forma o opinie fără influenţa unor factori externi negativi asupra procesului de vot”, se arată în decizia BEJ Suceava.
În acelaşi document se precizează că BEJ Suceava dispune înlăturarea tuturor materialelor electorale folosite de Alianţa electorală PSD-UNPR-PC ce conţin Uniunea Social Liberală sub forma acronimului USL şi a celor ce conţin trimiteri explicite la USL de pe raza judeţului Suceava. Această măsură va fi dusă la îndeplinire de primarii localităţilor din judeţul Suceava. Reprezentanţii PSD Suceava au anunţat că vor contesta decizia Biroului Electoral Judeţean.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava