MOPAN Suceava

S-au făcut clipuri peste clipuri, premierul Dacian Cioloș și multe persoane publice au declarat sus și tare că donează pentru ca opera lui Constantin Brâncuși, „Cumințenia pământului”, să ajungă în posesia statului. Nu mai puțin de 11 milioane de euro trebuie pentru ca sculptura să fie recuperată din proprietate privată. În prezent, ”Cuminţenia pământului” este în proprietatea moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuși, în anul 1911, potrivit click.ro.

Mihai Bendeac este hotărât: nu scoate niciun ban din buzunar pentru „Cumințenia pământului”. Actorul nu contestă valoarea operei lui Brâncuși, dar consideră că poporul român se laudă cu ceva ce nu-i aparține. Chiar dacă s-a născut pe tărâm românesc, marele sculptor a fost apreciat mai mult de francezi și a creat mai mult acolo, unde a devenit cu adevărat cunoscut. „NU DONEZ NIMIC pentru „Cumințenia pământului”. Mi se pare grețoasă chestia asta cu „Brâncuși e al meu, al nostru etc.” Brâncuși, dacă ar fi rămas în România, nu ar fi reprezentat nici 10% din ce reprezintă acum. Brâncuși e al francezilor. Pentru că îl merită. Nu o spun eu. A spus-o Brâncuși.”, a scris actorul pe pagina sa de Facebook, potrivit sursei citate.

Citeşte articolul complet pe: http://www.click.ro/vedete/romanesti/bendeac-nu-da-un-ban-pentru-cumintenia-pamantului-brancusi-e-al-francezilor

Bendeac nu dă un ban pentru Cumințenia pământului: «Brâncuși e al francezilor», 5.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava