Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, consideră că Ziua Bucovinei reprezintă aniversarea esenței culturii românești. Bogdan Gheorghiu a participat, astăzi, 28 noiembrie, la ședința solemnă cu ocazia Zilei Unirii Bucovinei cu Țara, care a avut loc în Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ Suceava, în cadrul căreia Monica Terteliu-Băițan și Roxana Filip, medici în cadrul Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și conf. univ. dr. Andrei Lobliuc de la Universitatea ”Stefan cel Mare”, precum și sportivii suceveni Geanina-Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Andrei Cîmpan, Ionela-Livia Cozmiuc, Maria-Magdalena Rusu și Maria Tivodariu au primit titlul de „Cetățean de onoare al județului Suceava”.

Apoi, după ședință, Bogdan Gheorghiu a participat la depunerea de coroane la bustul lui Iancu Flondor și dezvelirea statuii generalului Iacob Zadik, de pe Aleea Unioniștilor, de pe lângă Palatul Administrativ Suceava. Gheorghiu a mai arătat că tot astăzi a luat parte la inaugurarea Turnului Unirii de la Biserica „Nașterea Domnului„ din Suceava, care este dedicat Centenarului Unirii, după care a fost prezent la un eveniment organizat la Mitocu Dragomirnei, fosta localitate de graniță între Bucovina și vechiul Regat.

„La mulți ani, Bucovina! De ziua ta sărbătorim și te arătăm lumii cât de mândră și frumoasă ești. Cultura română are puternice rădăcini ortodoxe, iar Moldova lui Ștefan este simbolul și identitatea acestor rădăcini. Astfel, ziua Bucovinei este aniversarea esenței culturii noastre!”, a transmis Bogdan Gheorghiu de Ziua Bucovinei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava