Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava
Galerie foto33 poze în acest set

Câteva zeci de persoane din satul Mihoveni, comuna Şcheia, dar şi autorităţile locale şi judeţene, au ţinut să fie duminică alături de veteranul de război Vasile Hănuşteac la aniversarea a 100 de ani de la naştere. Momentul festiv a avut loc la biserica din satul Mihoveni, unde alături de Vasile Hănuşteac s-au aflat membrii familiei, consăteni, primarul comunei Şcheia, Vasile Andiciuc, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul Florin Sinescu. După slujbă, primarul Vasile Andriciuc i-a înmânat lui Vasile Hănuşteac diploma de cetăţean de onoare al comunei și un tort dând citire şi unei scurte biografii a celui care şi-a aniversat centenarul. Astfel, Vasile Hănuşteac s-a născut la data de 24 iulie 1913 în fosta comună Buninţi, judeţul Suceava. Între anii 1920-1924 a urmat cursurile Şcolii primare Mihoveni, după care, în perioada 1924 – 1928 şi-a continuat studiile la Liceul Ştefan cel Mare din oraşul Suceava. Apoi, în perioada 1930 – 1931, după întreruperea studiilor la Liceul Ştefan cel Mare, s-a înscris la Şcoala Agricolă, pe care a absolvit-o cu calificarea de tehnician agronom. Stagiul militar de un an a fost făcut în perioada anilor 1934 – 1935, trecând în rezervă cu gradul de sergent. În perioada 1940 – 1942 a fost administrator pe moşia boierului Pruncu din Şcheia. După război a îndeplinit mai multe funcţii, la fosta Direcţie Agricolă Suceava, Cadastru, şi Pajişti, până când a ieşit la pensie, în anul 1975, după circa 40 de ani de muncă.

În perioada anilor 1942 – 1944 a luptat pe frontul de răsărit, împotriva Uniunii Sovietice, ajungând cu Regimentul 63 Infanterie din Suceava până la Odessa şi Oceacov, iar după capitulare a părăsit frontul. Vasile Andriciuc a ţinut să sublinieze faptul că Vasile Hănuştean nu a fost niciodată membru al Partidului Muncitoresc Român sau a Partidului Comunist Român. Vasile Hănuşteac are doi copii, Ioan Hănuşteac şi Mircea Hănuşteac.

La aniversarea a 100 de ani, Vasile Hănuşteac a primit diplome și plachete comemorative din partea conducerii Centrului Militar Județean și Inspectoratului Județean de Jandarmi. Cuvinte de apreciere și mulțumire la adresa lui Vasile Hănuşteac au avut și șeful administrației județene, Cătălin Nechifor și prefectul Florin Sinescu.
Nu în ultimul rând, Vasile Andriciuc a ţinut să mai precizeze că în perioada imediat următoare alţi doi cetăţeni ai comunei Şcheia vor împlini vârsta de 100 de ani. Vasile Hănușteac este bunicul soției președintelui Consiliului Județean Suceava.

 

 

Bunicul soției președintelui Consiliului Județean, cetățean de onoare al comunei Șcheia la vârsta de 100 de ani, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava