MOPAN Suceava

Între 10 și 20 mai, la Muzeul de Istorie din Suceava vor fi expuse buzduganul Regelui Ferdinand și Coroana de Oțel a României. Anunțul a fost făcut de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. El a afirmat că cele două piese de excepție au o valoare de asigurare de 45 de milioane de lei. Emil Ursu a menționat că expunerea buzduganului Regelui Ferdinand la Suceava reprezintă o premieră naţională, pentru că această piesă nu a fost scoasă niciodată din colecția tezaur a Muzeului Național de Istorie.

Pe 21 mai, buzduganul Regelui Ferdinand și Coroana de Oțel a României vor fi expuse și la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. Expoziţia „Simboluri regale ale Marii Uniri” mai cuprinde, pe lângă Buzduganul Regelui Ferdinand și Coroana de Oţel a României, şi  o expoziţie foto documentară despre Bucovina în perioada regală.

Programul de vizitare va fi prelungit  până la ora 20:00, atât la Suceava, cât şi la Fălticeni. „La finalul expoziţiei, în seara  de 20 mai, când se va marca Noaptea Muzeelor, programul va fi prelungit până spre  miezul nopţii”, a mai spus Emil Ursu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
PNL - Lucian Harsovschi - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava