Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a atras atenția că la finalul acestei luni toate primăriile incluse în proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene” trebuie să plătească prima rată pe 2019 și dobânda aferentă pentru creditul contractat pentru acest proiect. Daniel Cadariu a precizat că toate cele 60 de primării care sunt incluse în acest proiect se confruntă cu o situație financiară dezastruoasă din cauza acestui credit, în condițiile în care trebuie să plătească sume mari din bugetele proprii pentru rate și dobânzi. Cadariu a subliniat faptul că actualul Guvern PSD-ALDE nu a sprijinit financiar nici o primărie suceveană inclusă în proiectul „utilități și mediu”, deși parlamentarii PNL de Suceava au făcut numeroase solicitări și au depus amendamente la legea bugetului pentru 2019 în vederea alocării de fonduri pentru a salva cele 60 de localități. „Amendamentele depuse de PNL pentru a salva aceste primării de la un colaps financiar au fost respinse de actuala majoritate creată în jurul PSD. Primăriile incluse în acest proiect trebuie să plătească la finalul acestei luni prima rată și dobânzile, asta în condițiile în care nici măcar nu au aprobat bugetul pentru acest an”, a arătat senatorul PNL de Suceava, care a mai adăugat că din cauza ratelor și dobânzilor pe care le au de plătit la acest credit, cele 60 de primării nu pot să acceseze proiecte pentru dezvoltarea localităților.
Cadariu a amintit că județul Suceava este în pragul falimentului din cauza acestui dezastros program, „Utilități și Mediu la standarde europene” în județul Suceava.
„Guvernanții au fost impasibili și de această dată. Aceasta în ciuda faptului că Guvernele României din perioada 2010 – 2016 au arătat înțelegere pentru cele 60 de primării sucevene repartizându-le, în mai multe rânduri, banii necesari achitării ratelor și dobânzilor aferente împrumutului susmenționat”, a declarat senatorul PNL de Suceava. El a amintit că a propus amendamente la Legile bugetului de stat pe anii 2017, 2018 dar și pentru 2019 prin care să se aloce resurse financiare pentru cele 60 de Unități Administrativ Teritoriale din județul Suceava, exact pentru a fi acoperite aceste rate și dobânzi. Cadariu a amintit că majoritatea parlamentară PSD – ALDE le-a respins însă de fiecare dată, fără nicio explicație rezonabilă.
De precizat că senatorul PNL de Suceava și inițiatorul a două proiecte de legi care aveau legătură cu proiectul „Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava”. Este vorba de Legea 533/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal – bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, pentru care a propus un amendament de modificare a Art. 33 din Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 90/2017 și de Legea 517/2017 privind preluarea la datoria publică a sumei de 17.261.739,95 euro, parte din împrumutul extern contractat, cu garanția statului, prin Ministerul Finanțelor Publice, de către Consiliul Județean Suceava, în asociere cu un număr de 60 unități administrativ-teritoriale din județul Suceava, de la Deutsche Bank AG Londra, pentru finanțarea Programului „Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava