Concert pascal
MOPAN Suceava

Un convoi cu 15 tone de ajutoare umanitare din Câmpulung Moldovenesc a ajuns sâmbătă dimineață în Ucraina. Donațiile au fost făcute în cadrul unei ample campanii realizate în Câmpulung Moldovenesc de societatea civilă în parteneriat cu administrație locală. Iată mesajul Asociației Licuricii Fericiți postat pe pagina de socializare:

”În această dimineață (nr. sîmbătă dimineață), primul convoi umanitar al comunității a ajuns în Ucraina! Implicarea Câmpulungului Moldovenesc în această luptă nedreaptă și sfâșietoare a poporului ucrainean reprezintă o strânsă și veche legătură între câmpulungeni și ucraineni, prin parteneriatele educaționale,  Festivalul Internațional „Întâlniri Bucovinene”, parteneriatele în afaceri dar, mai ales, prin faptul că poporul ucrainean înseamnă și mulți români cu dublă cetățenie, de o parte și de alta a granițelor, care aduc plus valoare, prin ceea ce fac, ambelor popoare!

Așadar, societatea civilă prin Asociația Licuricii Fericiți, instituțiile de învățământ, reprezentanții Horeca și Administrația locală au făcut front comun pentru că reprezentăm întreaga comunitate care depășește, cu mult, limitele municipiului!

În spatele acestui demers se află un efort uriaș financiar, material, logistic, atitudinal și mulți donatori din comunitate, din țară, din străinătate, numitorul comun fiind omenia și solidaritatea! Ar fi prea puține și sărace cuvintele pentru a vă putea mulțumi, individual și colectiv, tuturor!  Dar știm că nu așteptați lauri pentru că sunteți Oameni cu O mare și atât, indiferent cine și de unde sunteți, indiferent de ce vă implicați în acțiuni umanitare!

Până astăzi dimineață:

Donații financiare în conturile Asociației :

  • 22.620 lei
  • 360 €

Donații cash: 1400 lei

Bonuri de masă: 250 lei

Donații din fondurile Asociației: 2500 €

Donații materiale: 5 tone de:

  • alimente, produse de igienă,
  • pături, haine, medicamente, produse sanitare, dulciuri, jucării etc.,  toate NOI și conforme

Din fondurile adunate s-au achiziționat alte 10 tone de materiale extrem de necesare celor care nu au putut fugi din calea războiului:

– 80 truse medicale prim ajutor de urgență

– 50 saci folie termică pentru situații de urgență

– 65 saltele pentru adăposturi de urgență

– 2 saltele medicale

– 60 de perne

– 30 de pilote

– 50 de pături de lână

– 20 saci de dormit

– 50 pături izoterme pentru situații de urgență

– 30000 mănuși chirurgicale

– 13500 măști chirurgicale

– dezinfectanți, produse de igienă personală,  pampers, alimente pentru sugari, lapte praf  medicamente, alimente neperisabile, apă îmbuteliată

– pachete de urgență pentru adulți, copii și nou-născuți în depozitul Primăriei pentru refugiații cazați în oraș și împrejurimi

Total cheltuieli facturate: 35 151, 78 lei

Toate donațiile, însumând 15 tone, vor ajunge, după necesități, în acest prim transport umanitar coordonat de Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, la M-rea Bănceni unde, pe lângă 420 de copii orfani se află numeroși refugiați cu nevoi uriașe și la Comitetul pentru Situații de Urgență al Primăriei Cernăuți care le va distribui centrelor de refugiați, spitalelor de campanie, adăposturilor din Ucraina, după nevoi.

Toate achizițiile au fost făcute în urma necesarului transmis de Comitetul pentru Situații de urgență prin d-na Tatiana Tatarciuc!

Vă suntem extrem de recunoscători în numele celor către care ați arătat solidaritate, dragoste, empatie și ajutor necondiționat:

tuturor donatorilor de pretutindeni voluntarilor care au înghețat zile și nopți adunând donații, etichetând coletele și paleții, încărcând camionul, mașinile și autoutilitarele convoiului,  întocmind documentația vamală necesară, făcând sute de km  , șoferilor care s-au încumetat să facă acest drum și pentru care ne rugăm să se întoarcă cu bine, proprietarilor de pensiuni și hoteluri care au cazate, îngrijesc și hrănesc familiile de fugiați pe cheltuiala dumnealor. Tuturor celor care, oriunde în lumea aceasta, în aceste vremuri atât de grele, rămâneți OAMENI! ❤

Ne cerem iertare dacă nu am menționat niciun nume, fie persoane fizice sau juridice,  pentru că știm că nici unii nu așteptați laude, niciodată când ajutați și ceea ce facem se datorează unui singur lucru: suntem împreună în tot greul, fie pandemie, fie război și ne unește solidaritatea și omenia! Atât!

Noi existăm pentru că sunteți dumneavoastră, cei mulți, de fiecare dată! Să ne rugăm pentru pace, pentru viață, pentru bine, pentru un strop de normalitate și să rămânem OAMENI! În viață! Calculele le face Cel de Sus!”, au postat cei de la Asociația Licuricii Fericiți pe pagina de socializare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava