MOPAN Suceava

De la începutul anului și până în prezent Casa Judeţeană de Pensii Suceava a decontat cheltuieli pentru spitalizarea asiguraţilor care au suferit accidente de muncă, în sumă de 99.725 lei, a anunțat șeful instituției, Constantin Boliacu.
Totodată, a spus el au fost acordate compensaţii pentru atingerea integrităţii, persoanelor care au rămas cu deficienţe în urma unor accidente de muncă, în cuantum de 7.600 lei şi despăgubiri de deces , în sumă de 55.676 lei. Pentru un număr de 385 asiguraţi, din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, a fost decontată suma de 2.198.923 lei, reprezentând pensii de invaliditate şi de urmaş.
Pentru angajatori, Casa Judeţeană de Pensii Suceava a decontat suma de 169.064 lei, reprezentând contravaloarea îndemnizaţiilor plătite lucrătorilor pentru incapacitatea temporară de muncă datorată accidentelor de muncă.
”Pentru 36 evenimente petrecute la locurile de muncă din alte state, CJP Suceava a făcut schimb de formulare europene cu instituţiile abilitate, urmând să deconteze spitalizările asiguraţilor, în cazul în care vor fi întrunite condiţiile legale pentru înregistrarea acestor evenimente ca şi accidente de muncă. Din totalul de 36 de evenimente, pentru 3 evenimente care au fost înregistrate ca accidente de muncă, Casa Judeţeană de Pensii Suceava a rambursat către statul german cheltuieli de spitalizare în sumă de totală de 468.000 lei”, a precizat Boliacu.

Casa Judeţeană de Pensii Suceava, decontează pentru asiguraţii din judeţul Suceava care au suferit accidente de muncă ori au dobândit boli profesionale, următoarele prestaţii şi servicii:

  • reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
  • compensaţii pentru atingerea integrităţii;
  • despăgubiri în caz de deces;
  • rambursări de cheltuieli;
  • îndemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă;
  • pensie invaliditate ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională;
  • pensie de urmaş în cazul decesului ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava