Pe 4 mai, 35,397 de oameni de pe intreg mapamondul au luat startul intr-o cursa caritabila simultana si au alergat pentru cei care nu pot. In Romania, i-am vazut la start pe Mihaela Radulescu, Dani Otil, Roxana Ciuhulescu, Joseph Hadad, Daniel Osmanovici, Virgil Stanescu, Alin Petrache, Andrei Rosu si Toma Coconea. Si-au unit puterile si fiecare a alergat cat l-au tinut picioarele. Pe 3 mai 2015, ne unim din nou fortele si vom alerga pentru cei care nu pot.

Castigatorii editiei locale, Liliana Danci si Eugen Constantin Sorop, puteau alege orice locatie de pe mapamond unde sa alerge pe 3 mai 2015, acesta fiind premiul oferit de organizatori. Insa, cei doi au ales sa ramana in Romania si sa alerge alaturi de romani pentru o cauza nobila.

 

„Pentru mine, a alerga in Romania, pentru o astfel de cauza, este o onoare. Wings for Life World Run a fost singura competitie in care mi-am dorit sa termin ultima… Anul viitor voi fi la start, in Bucuresti. Sper sa fim in numar cat mai mare, pentru ca numai asa avem sansa sa le dam o speranta celor alflati imobilizati intr-un scaun cu rotile”, a spus Liliana Danci, care a alergat 39,03 kilometri.

„Am ales sa alerg tot in Romania pentru ca alaturi de mine vor fi prietenii si familia. Unii dintre ei vor fi alaturi de mine, pe traseu, altii ma vor sustine de pe margine. Nicaieri nu te simti mai bine ca acasa”, a afirmat Eugen Sorop, care a alergat 58,86 kilometri.

Plutonul vedetelor a fost condus de Toma Coconea, care a alergat aproape un maraton – 40,5 kilometri, urmat de Andrei Rosu cu 32,54 kilometri, Dani Otil a fost foarte aproape de a termina un semimaraton, cu 20,68 kilometri, iar Mihaela Radulescu a reusit sa alerge 8,5 kilometri. Daniel Osmanovici a ajuns la 19,81 kilometri, Virgil Stanescu a parcurs 14,14 kilometri, Alin Petrache a alergat 11,29 kilometri, Roxana Ciuhulescu a ajuns la 10,07 kilometri, iar Joseph Hadad la 6,81 kilometri.

ALERGAM PENTRU CEI CARE NU POT

Wings for Life World Run are ca obiectiv sustinerea fundatiei non-profit Wings for Life, care finanteaza activitati de cercetare a afectiunilor maduvei coloanei vertebrale din toata lumea. 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii. Anita Gerhardter, CEO Wings for Life: „Wings for Life World Run a fost un eveniment global uimitor in primul an. Speram ca in 2015 vor participa si mai multi sportivi si ca vom strange din nou o suma substantiala de bani pentru cercetarea afectiunilor maduvei spinarii”. In 2014, au fost stransi peste 3 milioane de euro.

Un scurt filmulet poate fi urmarit accesand linkul de mai jos:

http://www.redbull.com/ro/ro/stories/1331688835405/castigatorii-world-run-romania-vor-alerga-acasa

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava