Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul de Suceava al Pro România, Ioan Cătălin Nechifor, critică decizia președintelui PSD al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu de a convoca o sesiune extraordinară pe subiecte gen achiziția de măști și alte echipamente medicale de către Unifarm care e de competența DNA sau pentru a  dezbate o moțiune simplă împotriva ministrului dezvoltării, Ion Ștefan, care nu necesită urgență sau forță majoră, și crede că de fapt ținta principală este moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Nechifor atrage atenția însă că depunerea moțiunii de cenzură în sesiunea parlamentară extraordinară ar putea conduce la un  conflict constituțional. ”Dar dacă stăm puțin și studiem Constituția Româniiei vom vedea că această moțiune de cenzură e tratată într-un mod foarte precis și cred că dacă domnul Ciolacu va genera moțiunea în perioada aceasta de sesiune extraordinară vom ajunge din nou la un conflict constituțional, la sesizarea CCR-ului pentru că după cum știm în Constituție e scris foarte clar moțiunea de cenzură se depune o dată pe sesiunea parlamentară, cea normală, sesiune care începe în mod normal din ianuarie și se închide la 1 iulie așa cum a fost cazul acum și a doua sesiune care poate și ea să aibă o moțiune de cenzură va începe în septembrie până la final de decembrie. Sigur e și cazul aparte atunci când Guvernul își asumă răspunderea guvernamentală și cînd Parlamentul poate să depună moțiune”, a explicat Nechifor.

”PSD joacă la cacealma”

Parlamentarul sucevean al Pro România crede că în acest moment PSD joacă la cacealma. ”Domnul Ciolacu din nefericire cred că ratează un moment foarte important. Cred că dacă era să se depună moțiunea de cenzură trebuia ca lucrul acesta să aibă loc în sesiunea normală până la 1 iulie și cred că ceea ce face acuma șeful PSD e doar campanie personală pentru că din ceea ce văd la PSD sunt dificultăți din ce în ce mai mari. Mă uit și la nivel central unde deja sunt tabere, sunt interese, sunt deja grupări care susțin pe unii sau pe alții. Faptul că nu au făcut nici până acum Congres îi aduce în situația de a intra în campanie electorală dacă va fi cazul pentru locale ușor șubreziți fără o structură foarte clară, fără o conducere legitimă, și cred că domnul Ciolacu încearcă cumva să capitalizeze personal acest lucru dând însă din păcate speranțe deșarte unor oameni care așa cum arată și sondajele sunt total dezamăgiți de guvernarea liberală. Iată că azi aflăm de fapt că guvernarea Orban este văzută de români ca fiind cea mai coruptă din istoria postdecembristă din 89 încoace și lucrul ăsta trebuie în mod evident tratat cumva pentru că dacă vom sta așa delăsători sau dacă vom aștepta să se aplice proceduri greșite care vor conduce la blocaje în Parlament nu e suficient și nu e benefic pentru România”, a spus deputatul Nechifor.

El a subliniat că Pro România și-a exprimat de foarte multă vreme decizia fermă de a vota moțiunea de cenzură. ”Dacă e să fac un scurt remember trebuie să spun că Pro România a votat și căderea Guvernului Dăncilă și a căzut, Pro România a votat și căderea Guvernului Orban. Știți foarte bine că în februarie martie am avut criza politică, a căzut Orban dar sigur PSD cu domnul Ciolacu l-au pus înapoi fiind vorba de o frăție vizibilă din păcate cu ochiul liber. Evident mergem pe varianta de a încerca să găsim o formulă care să coaguleze o largă majoritate parlamentară și poate că varianta pe care am enunțat-o de-a lungul timpului cu un premier independent, cu un premier care să nu fie neapărat membru de partid ar putea să ajute România să treacă mai ușor prin criza profundă atât cea generată de pandemie cât și criza economică și socială”, a conchis Cătălin Ioan Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava