Concert pascal
MOPAN Suceava

Nicolae și Elena Ceaușescu erau extrem de patrioți, mai ales atunci când venea vorba de sărbători. Cei doi soți organizau în detaliu mesele festive și se asigurau că totul este ca la carte atât pentru ei, cât și pentru invitații care le călcau pragul de Crăciun, Revelion sau Paște, notează click.ro.

Se pare că cei doi soți erau mari iubitori de pește, astfel că acesta nu lipsea nici din meniul de Crăciun.

Despre meniul lor din ziua Crăciunului a vorbit nimeni alta decât Mihaela Ceaușescu, fiica lui Marin Ceaușescu. Aceasta a oferit detalii despre modul în care Elena Ceaușescu dădea indicații bucătarilor, dar și despre meniul bogat de pe masa de Crăciun a celor doi soți. „Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte, ciorbă de peşte, plachia şi saramură, marea lui pasiune fiind sarmalele. De băut, se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a povestit Mihaela Ceaușescu, în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, potrivit sursei citate.

Află mai multe, accesând: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/ce-aveau-in-meniu-nicolae-si-elena-ceausescu-de-2227290.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava