Comenzi MOPAN Suceava

O inițiativă demnă de toată lauda a prins formă la finele săptămânii trecute. Asociaţia Judeţeană de Nataţie Suceava a organizat o premiere a celor mai buni sportivi din judeţ, într-un top realizat pe baza performanţelor obţinute pe parcursul anului trecut, pentru prima dată în istoria sa. Asociația Județeană de Natație Suceava a fost sprijinită la această festivitate de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Suceava și de Asociaţia Aqua Club. Anul 2015 a fost unul bun pentru cluburile de nataţie din judeţ, înotătorii suceveni obținând o sumedenie de medalii în competițiile naţionale și internaţionale, în același timp ei reușind să realizeze și numeroase recorduri naţionale şi personale.

Clubul Sportiv Şcolar 3 din Suceava a avut majoritatea sportivilor din top 10, excepţie făcând Daria Lucan, de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava. În vârstă de 15 ani, Diana Lissov a fost declarată cea mai bună înotătoare a judeţului Suceava pe anul 2015, la diferență destul de mare faţă de următorul clasat. În ciuda faptului că mai are trei ani de juniorat, Diana s-a remarcat şi-n campionatele naţionale de senioare, la care a câştigat o medalia de argint şi trei de bronz. Componentă a lotului naţional de juniori, suceveanca pregătită de antrenorul Cezar Moscaliuc a participat la Campionatul Balcanic şi a reuşit un loc doi la naţionalele de tineret, patru medalii de aur la naţionalele de juniori, şase de argint şi una de bronz. În vârstă de 16 ani, Teodor Marchitan a ocupat poziţia a doua în topul performerilor suceveni, cu o medalie de bronz la naţionalele de tineret, cinci titluri naţionale la juniori, trei locuri III tot la individual, două locuri doi şi două locuri III cu echipa de 16 ani.

La doar 13 ani, rădăuţeanul Şerban Cotos a avut un an foarte bun în care a reuşit să doboare şase recorduri naţionale în bazin de 25 de metri în probele de 50 metri Fluture, 100 Fluture, 200 Mixt, 100 Liber, 200 Liber şi 100 Spate. Mai mult, Şerban a devenit de două ori campion naţional la cadeţi, a obţinut trei medalii de argint şi două de bronz la individual, patru locuri II şi un loc III cu echipa masculină de 13 ani, dar şi o medalie de aur şi patru de bronz la naţionalele şcolare. Pe locul patru s-au situat doi sportivi, Antonia Niţu, multiplă medaliată la naţionalele de cadeţi şi cele şcolare şi Călin Moscaliuc, sportiv ce a luat un aur şi un bronz la naţionalele de copii, trecându-şi în palmares şi patru recorduri naţionale în bazin de 25 de metri, la 50 şi 100 metri Liber, 100 Mixt şi 50 Fluture.

Locul cinci i-a revenit sportivei Ana Blănaru, ce a câştigat trei medalii la naţionalele şcolare, în timp ce pe locul şapte s-au aflat Claudiu Timofte şi Călin Stafie, ambii medaliaţi cu echipa de juniori 16 ani. Alţi patru sportivi s-au aflat la egalitate de puncte şi au împărţit locul opt, mai exact Mircea Nistor, Sebastian Croitor, Vlad Brandis şi Ioana Năstacă, acelaşi lucru întâmplându-se şi la locul nouă, ce a fost ocupat de înotătorii Daria Lucan, Alexandru Mateiciuc, Ioan Onesim şi Ioana Rusu. Ultima poziţie a topului a fost împărţită de Victor Turluianu, Mario Diaconescu şi Ionuţ Socoliuc, toţi trei fiind campioni judeţeni.

„Mulţumim Asociaţiei Judeţene de Nataţie Suceava pentru că a făcut posibilă această premiere, dar şi tuturor celor ce s-au implicat în activitatea de nataţie din judeţ. Mă bucur foarte mult când văd că de la an la an creşte numărul de sportivi şi cluburi şi sper ca judeţul Suceava să ajungă din nou acolo unde îi este locul şi unde eram când înotam eu şi colegii mei care acum sunt antrenori, când am avut o perioadă în care am fost cel mai bun club din ţară. Suceava are talente şi copii deosebiţi ce sperăm să ajungă mai sus decât am ajuns noi. Mulţumim domnului preşedinte al asociaţiei, Adrian Prisăcăruţă, şi domnului director de la DJST, Cristian Bărculescu, oameni ce ne-au sprijinit tot timpul, conducerii tuturor cluburilor de nataţie din judeţ ce se implică şi ne ajută, punându-ne baza la dispoziţie şi materialele de care avem nevoie pentru performanţă, dar şi tuturor sportivilor, inclusiv cei ce se pregătesc cu mine şi muncesc foarte mult, dovadă fiind şi rezultatele obţinute. Sperăm ca-n anul ce urmează să ajungem şi mai departe, iar la cealaltă olimpiadă să fim printre cei ce şi-au realizat baremul de participare”, a declarat antrenorul sportivilor de la CSŞ 3 Suceava, Cezar Moscaliuc.

Pe lângă sportivii aflaţi în Top 10, organizatorii au premiat câte doi sportivi de la fiecare club din judeţ. De la CSŞ 3 Suceava au fost premiaţi înotătorii Maria Verciuc şi Andra Socoliuc, de la CSŞ Gura Humorului, Aurora Chiţac şi Daniel Corbu, de la Aqua Fălticeni, Sofia Maftei şi Luca Crâşmariu, iar de la CS Universitar din Suceava, Teodor Fotciuc şi Vlad Mihail Cibotaru. Pe lângă aceştia, organizatorii au ţinut să-i premieze şi pe toţi antrenorii din judeţ, dar şi pe părinţii ce sunt trup şi suflet pentru copii şi cluburi, Sorin şi Elena Raţă, Anca Sasu, toţi de la Universitatea Suceava, Gabriel Pânzaru, de la CSŞ Gura Humorului, Andrei Pinticanu, Luis Lăcătuş şi Bogdan Drişcu, de la Aqua Club Fălticeni, directorul DJST, Cristi Bărculescu,  Geanina Lissov, Nistor Costi, Daniela Burac, Adrian Prisăcăruţă şi Cezar Moscaliuc, de la CSŞ 3 Suceava.

La această premieră, gazda acţiunii, directorul Cristian Bărculescu, a ţinut să-i felicite pe sportivi, antrenori şi părinţi pentru performanţe şi să-i asigure că instituţia pe care o conduce îi va sprijini şi-n continuare.
„Vreau să mulţumesc în mod deosebit tuturor sportivilor şi antrenorilor din judeţ pentru munca şi eforturile depuse pentru a obţine an de an rezultate şi performanţe remarcabile cu care ne mândrim. Vă doresc ca anul ce a început să fie unul mult mai bogat în performanţe şi realizări. Felicit Asociaţia Judeţeană de Nataţie Suceava pentru că a reuşit din fonduri proprii să facă această premiere, dar şi sportivii şi antrenorii săi. DJST Suceava a sprijinit AJNS prin acordarea de medicamentaţie, alimentaţie sau materiale pentru premierea la concursurile organizate pe teritoriul judeţului”, a declarat directorul DJST Suceava, Cristian Bărculescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava