Concert pascal
MOPAN Suceava

Cele 58 de proiecte în valoare de 165 de milioane de euro propuse pentru Zona Metropolitană Suceava vor fi reactualizate, a anunțat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu. El a spus că săptămâna viitoare se va întruni Comitetul Director al Zonei Metropolitane pentru a discuta fiecare proiect în parte arătând că odată cu modificările apărute la nivel european cu privire la alocarea fondurilor pentru acest tip de structuri asociative există posibilitatea finanțării acestora în exercițiul financiar 2021-2027.

”În Zona Metropolitană Suceava municipiul Suceava ar putea beneficia de 140 de milioane de euro iar celelalte localități de 45,137 milioane de euro. Un lucru bun este faptul că avem aprobată strategia pentru 2014-2020 și avem pregătite 58 de proiecte pe Zona Metropolitană care pot fi implementate în valoare de 772 de milioane de lei adică în jur de 165 đe milioane de euro. Le vom putea finanța în perioada exercițiului financiar următor. De aceea săptămâna viitoare se va întruni Comitetul Director al Zonei Metropolitane să reluăm din nou aceste proiecte, să le actualizăm documetațiile unde este cazul. Este o șansă reală să putem promova proiecte europene pe Zona Metropolitană. Iese soarele și pe strada Zonei Metropolitane pentru că așa cum se știe din păcate până acum nu am putut aplica proiecte europene pentru că municipalitățile au fost pe dezvoltare urbană iar comunele pe dezvoltare rurală”, a explicat Lungu.

Ion Lungu a a mai spus că sediul Zonei Metropolitane va fi la autobaza fostei societăți TASA de pe strada Traian Vuia acolo unde Primăria a devenit proprietară pe toate activele.

Cele 58 de proiecte în valoare de 165 de milioane de euro propuse pentru Zona Metropolitană Suceava vor fi reactualizate, 6.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava